A Binance BNB tokenje körül szaglászik az amerikai felügyelő hatóság

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) állítólag vizsgálja a Binance BNB tokenjét, amely regisztrálatlan értékpapír lehet.
Ha a kriptopénzről kiderül, hogy értékpapír, akkor a Binance hasonló helyzetbe kerülhet, mint a Ripple Labs, amely az XRP token eladása miatt máig folyamatban lévő perben áll az SEC-vel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC vizsgálja a Binance BNB tokenjét

Az amerikai SEC vizsgálja, hogy a Binance Holdings Ltd. megsértette-e az értékpapírtörvényeket, amikor öt évvel ezelőtt a BNB token érmekibocsátását (ICO) végezte – jelentette hétfőn a Bloomberg az ügyet ismerő személyekre hivatkozva.
Ha az értékpapír-felügyelet megállapítja, hogy a BNB 2017-es eladása be nem jegyzett értékpapír-kibocsátás volt, a Binance hasonló helyzetbe kerülhet, mint a Ripple Labs, amely 2020 decembere óta folyamatban lévő perben áll az SEC-vel az XRP token eladása miatt. Az SEC azt állítja, hogy az XRP egy értékpapír.
A BNB-t érintő SEC végrehajtási vizsgálat azonban az egyik forrás szerint valószínűleg még hónapokra van attól, hogy lezárásra kerüljön.
A Binance a hírportálnak elmondta: „nem lenne helyénvaló számunkra, hogy kommentáljuk a szabályozó hatóságokkal folyamatban lévő beszélgetéseinket, amelyek magukban foglalják az oktatást, a segítségnyújtást és az információkérésekre adott önkéntes válaszokat”.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A vállalat azonban hangsúlyozta, hogy „továbbra is eleget tesz a szabályozó hatóságok által meghatározott valamennyi követelménynek”.
Az Egyesült Államokban a Binance a Binance.us alatt működik. A globális kriptotőzsde tisztázta, hogy a Binance.com és a Binance.us „különálló entitások”.
A Binance.us önállóan adott ki közleményt, amelyben hangsúlyozta, hogy „elkötelezett a legmagasabb szintű megfelelési normák betartása mellett.”
A kriptotőzsde több vizsgálattal néz szembe Washingtonban – közvetítette a kiadvány. Amellett, hogy a Binance bennfentesei által elkövetett lehetséges kereskedési visszaélések vizsgálatát végzi, az értékpapír-felügyelet a Binance vezérigazgatójához, Changpeng Zhaóhoz (CZ) köthető piacszervező cégek ellen is vizsgálatot folytat.
A BNB jelenleg az ötödik legnagyobb kriptopénz a piaci kapitalizáció alapján. A cikk írásakor az árfolyama 294,35 dollár.
A coin 11%-ot esett hétfőn, amikor az SEC-vizsgálat híre felröppent, de azóta visszanyerte veszteségeinek egy részét.

Olvastad már? Komoly vádakkal illette a Reuters a Binance-t, megjött a válasz

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!