A bálnák viselkedése alapján lekövethető, mikor kell venni és eladni

-

A bálnák vétele és eladása hatékonyan megmondta a kereskedőknek, hogyan pozícionálják magukat a piacon – derül ki az adatokból.
A Bitcoin (BTC) májusban és júniusban mind a long, mind a short kereskedőket maga mögött hagyta, de az adatok szerint a kereskedés „ könnyebb” lehet, mint azt sokan elképzelik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Whalemap on-chain analitikai forrás szerint a bitcoinbálnák az elmúlt hetekben valósággal diktálták a piaci teljesítményt.

A bálnák segítenek a bitcoin 30.000 dollárnál tartásában

A június 7-én közzétett friss elemzésben a Whalemap kutatói kimutatták, hogy a BTC/USD helyi csúcs- és mélypontjai egybeestek a fokozott bálnaaktivitás területeivel.
Amikor a Bitcoin legnagyobb pénztárca-egységei úgy döntenek, hogy vásárolnak vagy eladnak, az ár ennek megfelelően reagál.
Azok számára, akik csökkenteni szeretnék a kockázatot a rövid időkeretekkel való kereskedésben, így elegendő lehet aszerint cselekedni, hogy hol helyezkednek el a népszerű bálnaszintek.
„Lehet ennél egyszerűbb?” foglalta össze a Whalemap egy Twitter-bejegyzés részeként.

Bitcoin bálnatárca beáramlások grafikonja. Forrás: Whalemap / Twitter.

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, egyes bálnák nagyobb érdeklődésre tartanak számot, mint mások. Az elmúlt héten egy ilyen entitás a Binance-en egy sor vásárlással és eladással járult hozzá a Bitcoin szűk kereskedési sávjához.
„Ez a Binance-bálna az elmúlt két hétben minden helyi csúcsot/aljat megjelölt” – tette hozzá a népszeszerű elemző, Credible Crypto június 8-án új Twitter-kommentárjában.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Figyeltem, ahogy jön és megy. Felhalmoza mélypontokon, és a csúcsokon lekorlátozza az árat. Legutóbb 2000 BTC-t (60 millió) töltött fel a helyi mélypontokon 29,2k-nál a mostani szivattyú előtt.”

Ez a „szivattyú”, akárcsak a hét eleji, rövid életű volt, majd visszafordult, és gyakorlatilag az összes nyereséget elvette a kezdeti emelkedésből, a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint.

BTC/USD 1 órás lebontású gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView.

A részvények korrelációja tartja nyomás alatt a BTC-t

A belső tényezőkön túlra nagyítva eközben az optimizmus továbbra is csekély marad az inflációs makrokörülményekkel kapcsolatban, amelyek a kriptó erősségének kedveznek a jövőben.
Miközben a bálnák az árfolyamokat manipulálják, a bitcoin és a részvénypiacok közötti korreláció is frusztrálja a kereskedőket.


Maguk a részvények továbbá nem valószínű, hogy rövid távon megkönnyebbülést fognak tapasztalni – ismerte el Bob Loukas kommentátor június 7-én, mivel a monetáris szigorítás világszerte egyre gyorsul.
„Még mindig nem látok makrokatalizátort a részvények aljára. Ahogy korábban már említettem, ez egy ciklikus medvepiacnak tűnik, amelynek több időre van szüksége” – mondta.

„Az árfolyamok a ciklikus fronton megerősítik, hogy a nyári hónapokban lefelé fognak mozogni. Egy ideje alul vagyok súlyozva, örülök, hogy tévedtem.”

Olvastad már? Nagy hírt jelentett be a Circle, örülni fognak a Polygon felhasználói

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!