Bár a hagyományos alapkezelők továbbra is ódzkodnak a Bitcoinba és az etherbe való befektetéssel kapcsolatban, úgy tűnik, hogy a digitális eszközökkel szembeni kitettségük növekszik.

A PricewaterhouseCoopers, azaz a PwC új kutatása szerint a hagyományos fedezeti alapok lassan felkarolják a kriptopénz-befektetéseket, de a piac további érésével korlátozottan tartják a kitettségüket.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A PwC 4. éves globális kriptofedezeti jelentésében azt írta, hogy a megkérdezett hagyományos fedezeti alapok nagyjából egyharmada már befektetett olyan digitális eszközökbe, mint a Bitcoin (BTC). Az úgynevezett „multi-stratégiai” fedezeti alapok fektettek be a legnagyobb valószínűséggel, őket követik a makro-stratégiai és a részvénystratégiai cégek.

A PwC által vizsgált fedezeti alapok többsége több mint 1 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik. Forrás: PwC.

A jelenleg a kriptotérbe fektető fedezeti alapok 57%-a a teljes kezelt vagyonának kevesebb mint 1%-át allokálta. A jelenleg befektetett cégek kétharmada tervezi, hogy 2022 végéig növeli kitettségét.

A válaszadók a „szabályozási és adózási bizonytalanságot” jelölték meg a befektetések legnagyobb akadályaként. Konkrétan aggasztja őket a globálisan széttagolt szabályozási környezet, valamint az eszközosztály szabályozására vonatkozó nem egyértelmű iránymutatás.

A 2022 első negyedévében végzett felmérésben összesen 89 fedezeti alap vett részt.

A fedezeti alapok és más hagyományos vagyonkezelők a kriptoszektor fejleményeit figyelik, hogy felmérjék, érdemes-e befektetni a térbe. Bár több fedezeti alap indított kriptodivíziós részleget és kezdett el befektetni a kriptovilágba, a cégek többsége továbbra is a pálya szélén áll.

Érdekes módon egy 2021-es, 100 globális fedezeti alapot vizsgáló felmérésből kiderült, hogy a menedzserek arra számítanak, hogy öt éven belül átlagosan 10,6%-ot fognak kriptóba fektetni.

Bár a kriptoeszközök 2022 nagy részében elhúzódó medvepiacon voltak, úgy tűnik, hogy az intézményi befektetők megveszik a legutóbbi áresést. A bitcoin befektetési termékekbe, például a tőzsdén kereskedett alapokba és a Grayscale GBTC termékébe történő beáramlás a múlt héten 126 millió dollárral nőtt a CoinShares szerint.

A Bitcoin befektetési alapok csendben több mint 500 millió dollár nettó beáramlással gyarapodtak az idén.

Olvastad már? Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!