Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

-

A Solana közel 80%-os éves visszaesését valószínűleg egy megkönnyebbüléses időszak követi majd, legalábbis a technikai mérőszámok erre utalnak.
Legalább két technikai mutató is azt vetíti elénk, hogy a Solana (SOL) júniusban erőteljes árfolyam-emelkedésen mehet keresztül, még a SOL/USD pár 78,5%-os éves csökkenése után is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bullish kitöréshez közelít a SOL árfolyama

Először is, a Solana május óta egy „zuhanó éket” fest, amit a két csökkenő, konvergáló trendvonalon belüli ingadozása is megerősít.
A hagyományos elemzők a zuhanó ékeket bullish forduló mintázatoknak tekintik, ami azt jelenti, hogy feloldódnak, miután az árfolyam a felső trendvonalaik fölé törik.
A technikai elemzés szabálya szerint a zuhanó ék nyereségcélját úgy mérik, hogy a felső és az alsó trendvonal közötti maximális távolságot hozzáadják a kitörési ponthoz.
Tehát a SOL kitörési szintjétől függően az ára nagyjából 20 dollárral emelkedne, ahogy az alábbiakban látható.

SOL/USD árfolyamgrafikon, kitörő ék mintázattal. Forrás: TradingView.

Ez a SOL árcélját 58 dollárra teszi, ha a jelenlegi árfolyamon mérjük, vagyis körülbelül 35%-kal magasabbra.
Ha azonban az árfolyam az ék felső trendvonalának tesztelése után visszalép, és továbbra is a tartományon belül ingadozik, a SOL nyereségcélja egyre alacsonyabb lehet.
A Solana tehát legalább 44 dollárig emelkedhet, miután kitört az ék alakzatból.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Bullish divergencia

További felfelé mutató jelzésekre utal még, hogy a Solana árának és lendületének trendje között egyre növekvő szétválás figyelhető meg.
Nevezetesen, a SOL legutóbbi lefelé irányuló mozgásai felfelé irányuló visszalépéssel jártak a napi relatív erősségi index (RSI) tekintetében, amely szerint az eszköz most túladottnak (>70) számít.

SOL/USD napi bontású grafikon, bullish divergenciával. Forrás: TradingView.

Ez a helyzet, más néven „bullish divergencia”, azt mutatja, hogy a medvék kezdik elveszíteni az irányítást, és a bikák újra elfoglalnák a piacot.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Solana továbbra is medvés kockázatokkal néz szembe

Tom Bulkowski pénzpiaci veterán azonban úgy véli, hogy a zuhanó ékek rossz bullish indikátorok, mivel 26%-kal magasabb a bukási hibaarányuk.
Eközben csak 64% az esélye annak, hogy a zuhanó ék eléri a nyereségcélját, ami a Solana számára a csökkenő trend folytatásának lehetőségét kínálja.
Bulkowski szerint:

„Az egyetlen variáció, ami jól működik, az a lefelé irányuló kitörés medvepiacon.”

A Solana fundamentumai a lefelé mutató kilátásokat erősítik. Ezek közé tartozik a Federal Reserve szigorításának negatív hatása a kockázatosabb eszközökre, beleértve a kriptókat és a részvényeket.
Ennek eredményeképpen a SOL az említett makrokockázatok mellett lejjebb mozdulhat, a következő potenciális lefelé irányuló célpontja pedig a 19-25 dolláros tartományban van, ahogy az alábbiakban látható.

Ez a tartomány eddig a 2021. március-júliusi kereskedési időszak során támaszként szolgált.

Olvastad már? Nagy hírt jelentett be a Circle, örülni fognak a Polygon felhasználói

Forrás: Cointelegraph
SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!