Komoly vádakkal illette a Reuters a Binance-t, megjött a válasz

-

A Binance kriptotőzsde hosszas választ adott a Reuters által közzétett cikkre, amely azt állítja, hogy a tőzsde „hackerek, csalók és kábítószer-kereskedők központja” volt. A cikk szerint legalább „2,35 milliárd dollárnyi illegális pénzt” mostak keresztül a tőzsdén.
A Binance egy blogbejegyzésben foglalkozott a kérdéssel, és megjegyezte, hogy a cikk állításai nemcsak valótlanok, hanem bizonyos érdekelt felek részéről kísérletet tesznek arra, hogy dezinformáció terjesztésével „félrevezessék a közvéleményt”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance azt írta:

„Erősen javasoljuk, hogy hagyd figyelmen kívül azokat a szerkesztőket és szakértőket, akik adatokat válogatnak, a szabályozó hatóságoktól származó, kényelmesen ellenőrizhetetlen „kiszivárogtatásokra” támaszkodnak, és a kriptoparanoia kultuszából táplálkoznak a hírnév vagy az anyagi haszon érdekében. Ehelyett inkább csak nézd meg a tényeket.”

A tőzsde arra is rámutatott, hogy a hagyományos pénzügyi platformok sokkal inkább szennyezettek a tiltott pénzektől, mint a kriptó, amely átlátható természetű.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Sőt, a tőzsde az ENSZ statisztikáit idézte, miszerint a fiat pénzek 2-5%-a kapcsolódik illegális tevékenységekhez.
Végül a blogbejegyzésen belül a Binance teljes egészében közzétette a Reutersszel folytatott e-mail levelezését. Ez tartalmazza a Binance teljes válaszait a Reuters megkereséseire a Binance-t kritizáló cikk közzététele előtt.
KapcsolódóKomoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett
Június 6-án a Reuters egy külön riportot tett közzé, amelyben azt állította, hogy a Binance tőzsde több milliárdnyi tiltott pénzzel kapcsolatos pénzmosásban vesz részt.
A befektetési csalásoktól kezdve a darknetes ügyleteken át a gyenge ügyél-azonosítás és a pénzmosás elleni védelemig a hírügynökség megfogalmazta kritikáját a tőzsdével kapcsolatban.
Még februárban a tőzsde az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálatával is szembesült a Sigma Chain AG és a Merit Peak árjegyző cégekkel való kapcsolata miatt, amelyek a Binance.US tőzsdén digitális eszközök vételével és eladásával tevékenykedtek.

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!