Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

-

A PayPal kedden bejelentette, hogy kriptopénz-felhasználói mostantól közvetlenül is ki tudják utalni kriptoeszközeiket a plaformról. A régóta várt funkció bevezetésének köszönhetően a vállalat más népszerű kriptopénz-szolgáltatásokhoz lesz hasonló.
„Mától kezdve a PayPal támogatja a kriptovaluták natív átutalását a PayPal és más pénztárcák és tőzsdék között” – áll a pénzügyi óriás közleményében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A külső átutalások lehetősége a PayPal kriptoplatformján – amelynek képe alább látható – a mai napon kezdi meg a felhasználók számára a bevezetést, és a következő egy-két hétben mindenki számára elérhetővé válik az Egyesült Államokban.

A PayPal először 2020 végén vezette be a kriptopénzeket, akkor négy kriptovaluta – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin – vásárlását, eladását és tartását tette lehetővé.
Az azonban volt lehetséges, hogy a pénzeszközöket külső célállomásokra, például a MetaMask, a Coinbase vagy hardvertárcákba továbbítsák.
Annak, hogy a felhasználók ezt mostantól megtehetik, azért van jelentősége, mert a PayPalt, amely a népszerű Venmo alkalmazás tulajdonosa is, világszerte több százmillió ember használja pénzmozgásra, és a kereskedők körében is egyre népszerűbbnek számít.
Az is figyelemre méltó, hogy a PayPal nem hátrál meg ambiciózus kriptoterveitől annak ellenére, hogy a pénzügyi visszaesés miatt a vállalat részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban negatívan teljesített.
A Decryptnek adott interjúban a PayPal egyik vezetője elmondta, hogy a vállalat hosszú távra tervez a kriptostratégia megvalósításával kapcsolatban.

„Azért vagyunk benne a kriptóban, mert úgy gondoljuk, hogy a kereskedelem jelentős része a digitális valutákra fog átállni” – mondta Jose Fernandez da Ponte, a vállalat blokkláncért és kriptóért felelős SVP-je.

Fernandez da Ponte hozzátette, hogy ez az egyik fő oka annak, hogy a vállalat nem számít fel díjat a kriptotranzakciókért – nevezetesen, hogy kriptotervei a kereskedelem körül forognak, és nem a tőzsdei üzletág működtetése körül.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Megjegyezte azt is, miszerint a PayPal bízik abban, hogy egyre több ország fogadja be a stabilcoinokat és a központi banki valutákat, ami kedvezne a vállalat üzleti modelljének.
Egyelőre nem világos, hogy a kripto mennyire járul hozzá a PayPal eredményéhez, különösen azért, mert a vállalat nem hozza nyilvánosságra, hogy hányan használják a Bitcoin és Ethereum szolgáltatását.
Ha a Coinbase és a Robinhood – két nagy kripto-üzletággal rendelkező cég – összehasonlítási alapot nyújt, akkor a PayPal kriptotranzakcióinak volumene valószínűleg jelentősen csökkent a közelmúltbeli piaci visszaeséssel.
Fernandez da Ponte szerint azonban őket nem zavarják a közelmúltbeli piaci fejlemények.

„Sok vita folyik a kriptotélről, de fontos, hogy ezen túl lássunk. A makrotrend [a kriptók széles körű elterjedése] zavartalan” – mondta.

Olvastad már? Új ügyvezető igazgatója lesz a Bitgetnek

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!