Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

-

A PayPal kedden bejelentette, hogy kriptopénz-felhasználói mostantól közvetlenül is ki tudják utalni kriptoeszközeiket a plaformról. A régóta várt funkció bevezetésének köszönhetően a vállalat más népszerű kriptopénz-szolgáltatásokhoz lesz hasonló.
„Mától kezdve a PayPal támogatja a kriptovaluták natív átutalását a PayPal és más pénztárcák és tőzsdék között” – áll a pénzügyi óriás közleményében.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A külső átutalások lehetősége a PayPal kriptoplatformján – amelynek képe alább látható – a mai napon kezdi meg a felhasználók számára a bevezetést, és a következő egy-két hétben mindenki számára elérhetővé válik az Egyesült Államokban.

A PayPal először 2020 végén vezette be a kriptopénzeket, akkor négy kriptovaluta – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash és Litecoin – vásárlását, eladását és tartását tette lehetővé.
Az azonban volt lehetséges, hogy a pénzeszközöket külső célállomásokra, például a MetaMask, a Coinbase vagy hardvertárcákba továbbítsák.
Annak, hogy a felhasználók ezt mostantól megtehetik, azért van jelentősége, mert a PayPalt, amely a népszerű Venmo alkalmazás tulajdonosa is, világszerte több százmillió ember használja pénzmozgásra, és a kereskedők körében is egyre népszerűbbnek számít.
Az is figyelemre méltó, hogy a PayPal nem hátrál meg ambiciózus kriptoterveitől annak ellenére, hogy a pénzügyi visszaesés miatt a vállalat részvényeinek árfolyama az elmúlt hónapokban negatívan teljesített.
A Decryptnek adott interjúban a PayPal egyik vezetője elmondta, hogy a vállalat hosszú távra tervez a kriptostratégia megvalósításával kapcsolatban.

„Azért vagyunk benne a kriptóban, mert úgy gondoljuk, hogy a kereskedelem jelentős része a digitális valutákra fog átállni” – mondta Jose Fernandez da Ponte, a vállalat blokkláncért és kriptóért felelős SVP-je.

Fernandez da Ponte hozzátette, hogy ez az egyik fő oka annak, hogy a vállalat nem számít fel díjat a kriptotranzakciókért – nevezetesen, hogy kriptotervei a kereskedelem körül forognak, és nem a tőzsdei üzletág működtetése körül.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Megjegyezte azt is, miszerint a PayPal bízik abban, hogy egyre több ország fogadja be a stabilcoinokat és a központi banki valutákat, ami kedvezne a vállalat üzleti modelljének.
Egyelőre nem világos, hogy a kripto mennyire járul hozzá a PayPal eredményéhez, különösen azért, mert a vállalat nem hozza nyilvánosságra, hogy hányan használják a Bitcoin és Ethereum szolgáltatását.
Ha a Coinbase és a Robinhood – két nagy kripto-üzletággal rendelkező cég – összehasonlítási alapot nyújt, akkor a PayPal kriptotranzakcióinak volumene valószínűleg jelentősen csökkent a közelmúltbeli piaci visszaeséssel.
Fernandez da Ponte szerint azonban őket nem zavarják a közelmúltbeli piaci fejlemények.

„Sok vita folyik a kriptotélről, de fontos, hogy ezen túl lássunk. A makrotrend [a kriptók széles körű elterjedése] zavartalan” – mondta.

Olvastad már? Új ügyvezető igazgatója lesz a Bitgetnek

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!