Figyelmeztetést adott ki az NFT-kkel kapcsolatban a hongkongi szabályozó

-

A szabályozó ügynökség fő aggodalma az volt, hogy az NFT-k piacán egyre több szabályozatlan kollektív befektetési forma jelenik meg.
A hongkongi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SFC) közleményt adott ki, amelyben figyelmeztette a befektetőket az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, non-fungible tokenek (NFT-k) kockázataira.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szabályozó testület azt írta:

„Más virtuális eszközökhöz hasonlóan az NFT-k is fokozott kockázatoknak vannak kitéve, beleértve az illikvid másodlagos piacokat, a volatilitást, az átláthatatlan árazást, a hackelést és a csalást. A befektetőknek szem előtt kell tartaniuk ezeket a kockázatokat, és ha nem tudják teljes mértékben megérteni azokat, és nem tudják elviselni a lehetséges veszteségeket, akkor nem szabad az NFT-kbe fektetniük.”

Úgy tűnik azonban, hogy az SFC konkrét aggodalma az NFT-k értékpapírosításával kapcsolatos.
„Az SFC által megfigyelt NFT-k többsége egy alapul szolgáló eszköz – például digitális kép, műalkotás, zene vagy videó – egyedi másolatát hivatott reprezentálni”, amelyek nem igényelnek SFC általi szabályozást.
A gyűjtemények és a pénzügyi eszközök közötti határt feszegető eszközök, például az értékpapírként strukturált NFT-k vagy az NFT-kben lévő kollektív befektetési rendszerek (CIS) azonban az SFC hatáskörébe tartoznak.
Az ilyen tevékenységet folytató vállalatoknak a hongkongi lakosok megkereséséhez engedélyt kell szerezniük az SFC-től, kivéve, ha mentesség vonatkozik rájuk.
A CIS a közelmúltban egyre nagyobb teret nyert, mivel az egyéni befektetők számára hihető megoldást jelentenek arra, hogy olyan valós gyűjtemények töredéktulajdonát szerezzék meg, amelyek egyébként túlságosan költségesek lennének egyetlen fél számára.
Továbbra is kérdéses azonban, hogy az ilyen befektetési struktúrák értékpapírosításnak minősülnek-e.
Az Antwerpeni Királyi Szépművészeti Múzeum (KMSKA) által nemrégiben indított egyik próbálkozás egy egymillió eurós klasszikus festmény tokenizálására a blokkláncon keresztül, adósság-értékpapírosítással történt.
A vállalkozás a Rubey és a Tokeny blokkláncszervezetek segítségével felelt meg a szabályozási követelményeknek.

Olvastad már? Komoly pénzeket moshattak a Binance-en keresztül – egy pozsonyi cég is érintett

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!