Nem sikerült tartani az elért árfolyamot, ismét beesett a bitcoin

-

Csökkent a bitcoin és az etherem ára, annak ellenére, hogy a vezető kriptovaluták tranzakciós aktivitása viszonylag stabilnak mondható.
A bitcoin (BTC) és az ethereum (ETH) ára rendre 6%-ot, illetve 7%-ot esett az elmúlt 24 órában, ami eltörölte a közelmúltbeli nyereséget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gyors és csökkenő árfolyam-akció azt is eredményezte, hogy a Coinglass szerint nagyjából 133 millió dollárnyi bitcoin- és ethereumpozíciót likvidáltak. Ezeknek a többsége long pozíció volt.
Jelenleg a bitcoin 29.587 dolláron cserél gazdát, ami 5,85%-os csökkenést jelent a nap folyamán a CoinMarketCap adatai szerint.
Ezzel a legnagyobb, 563,33 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz a tavaly novemberben regisztrált 68.789,63 dolláros történelmi csúcsához képest 57,06%-kal csökkent.
Az Ethereum szintén nehezen tudja fenntartani a közelmúltbeli emelkedő lendületét. A második legnagyobb kriptopénz 7,42%-ot esett az elmúlt 24 órában, és jelenleg 1764 dolláron cserél gazdát.
A jelenlegi csökkenő akcióval az Ethereum 64,02%-kal maradt el a 2021 novemberében elért 4.891,70 dolláros történelmi csúcsától, a CoinMarketCap adatai szerint.
A Crypto Fear & Greed Index szerint, amely a kriptopiaci mozgásokat és a kriptovaluták méltányos árazását figyelő mérőszám, a kriptopiacok „extrém félelmet” tapasztalnak (15-ös érték a 100-ból).

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Miért omlott össze a Bitcoin, Ethereum?

A mai medvés akció egyik valószínű oka a defi-aktivitás csökkenése az Ethereumon és a Bitcoin kereskedési aktivitásának visszaesése.
Az Ethereum különböző protokolljai között a teljes zárolt érték (TVL) az elmúlt 24 órában 88,67 milliárd dollárról 68,02 milliárd dollárra esett vissza a DefiLlama adatai szerint.

defi defilama tvl
Az Ethereum hálózatán a defi-okban zárolt összérték. Forrás: DefiLlama.

Az Aave, az Ethereum legnagyobb defi-protokolljának a TVL-je 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
Más blue-chip projektek mint a MakerDAO, Curve Finance, Lido és a Uniswap szintén két számjegyű TVL-veszteséget szenvedtek el ugyanebben az időszakban.
Máshol a Bitcoin fiat-tőzsdékre (ahol az emberek a bitcoint készpénzre válthatják) irányuló áramlása 5%-kal nőtt az elmúlt 24 órában, ami a Bitcoin készpénzre történő eladására utal.

A Bitcoin áramlása a kriptotőzsdékre 37,4%-kal csökkent, ami a Chainalysis adatai szerint azt jelzi, hogy a befektetők körében csökkent a kereslet a BTC iránt.
Ennek ellenére az ethereum és a bitcoin napi tranzakciós volumene továbbra is stabilnak mondható.

Olvastad már? Csúcson a Bitfinex-longok összege – egyszer már jelezte az árfolyam alját

Forrás: Decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!