Nem sikerült tartani az elért árfolyamot, ismét beesett a bitcoin

-

Csökkent a bitcoin és az etherem ára, annak ellenére, hogy a vezető kriptovaluták tranzakciós aktivitása viszonylag stabilnak mondható.
A bitcoin (BTC) és az ethereum (ETH) ára rendre 6%-ot, illetve 7%-ot esett az elmúlt 24 órában, ami eltörölte a közelmúltbeli nyereséget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gyors és csökkenő árfolyam-akció azt is eredményezte, hogy a Coinglass szerint nagyjából 133 millió dollárnyi bitcoin- és ethereumpozíciót likvidáltak. Ezeknek a többsége long pozíció volt.
Jelenleg a bitcoin 29.587 dolláron cserél gazdát, ami 5,85%-os csökkenést jelent a nap folyamán a CoinMarketCap adatai szerint.
Ezzel a legnagyobb, 563,33 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz a tavaly novemberben regisztrált 68.789,63 dolláros történelmi csúcsához képest 57,06%-kal csökkent.
Az Ethereum szintén nehezen tudja fenntartani a közelmúltbeli emelkedő lendületét. A második legnagyobb kriptopénz 7,42%-ot esett az elmúlt 24 órában, és jelenleg 1764 dolláron cserél gazdát.
A jelenlegi csökkenő akcióval az Ethereum 64,02%-kal maradt el a 2021 novemberében elért 4.891,70 dolláros történelmi csúcsától, a CoinMarketCap adatai szerint.
A Crypto Fear & Greed Index szerint, amely a kriptopiaci mozgásokat és a kriptovaluták méltányos árazását figyelő mérőszám, a kriptopiacok „extrém félelmet” tapasztalnak (15-ös érték a 100-ból).

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Miért omlott össze a Bitcoin, Ethereum?

A mai medvés akció egyik valószínű oka a defi-aktivitás csökkenése az Ethereumon és a Bitcoin kereskedési aktivitásának visszaesése.
Az Ethereum különböző protokolljai között a teljes zárolt érték (TVL) az elmúlt 24 órában 88,67 milliárd dollárról 68,02 milliárd dollárra esett vissza a DefiLlama adatai szerint.

defi defilama tvl
Az Ethereum hálózatán a defi-okban zárolt összérték. Forrás: DefiLlama.

Az Aave, az Ethereum legnagyobb defi-protokolljának a TVL-je 15%-ot esett az elmúlt hónapban.
Más blue-chip projektek mint a MakerDAO, Curve Finance, Lido és a Uniswap szintén két számjegyű TVL-veszteséget szenvedtek el ugyanebben az időszakban.
Máshol a Bitcoin fiat-tőzsdékre (ahol az emberek a bitcoint készpénzre válthatják) irányuló áramlása 5%-kal nőtt az elmúlt 24 órában, ami a Bitcoin készpénzre történő eladására utal.

A Bitcoin áramlása a kriptotőzsdékre 37,4%-kal csökkent, ami a Chainalysis adatai szerint azt jelzi, hogy a befektetők körében csökkent a kereslet a BTC iránt.
Ennek ellenére az ethereum és a bitcoin napi tranzakciós volumene továbbra is stabilnak mondható.

Olvastad már? Csúcson a Bitfinex-longok összege – egyszer már jelezte az árfolyam alját

Forrás: Decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!