A bitcoin 6%-ot esett, a Coinbase-en pedig 30.000 BTC-vel kevesebb van

-

A bálnák és az intézmények egyaránt a radarra kerültek a tőzsdei megbízási könyvek legfrissebb adatai után.
A Bitcoin (BTC) stabilan tartotta magát a június 7-i Wall Street-i nyitáskor, miután az éjszakai veszteségek igencsak sokba kerültek a bikáknak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Feltűnő kiáramlások a Coinbase-en

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD 30.000 dollár közelében mozgott, még mindig 6%-os csökkenéssel a korábbi csúcsokhoz képest.
Miután június 6-án alul teljesített az amerikai részvényekkel szemben, a párnak ennek ellenére sikerült elkerülnie, hogy a részvényekkel együtt tovább essen.
A cikk írásakor az S&P 500 0,6%-os mínuszban volt a nyitáshoz képest, a Nasdaq Composite index pedig 0,5%-kal volt alacsonyabb.
A rendelésállomány adatait elemezve a Material Indicators láncelemző erőforrás megjegyezte, hogy az elmúlt napokban a piacot „megrontó” bálna által tett ajánlatok fala végül eloszlott. Korábban ez az entitás egy 29.000 dolláros támaszvonalat jelölt ki.
„Úgy néz ki, hogy a bálna, akit több mint egy hete figyelünk, ahogy spoofol, végre kipakolt néhány BTC-t” derült ki a Binance megbízási könyvének grafikonjából.

„A 60 millió dolláros ajánlat, amit közvetlenül 29k dollár fölött láttunk felbukkanni, kisebb blokkokra bomlott, beköltözött az aktív kereskedési tartományba, és úgy tűnik, hogy teljesítésre került.”

Forrás: Material Indicators/ Twitter

Egy másik érdekes esemény a vásárlással kapcsolatban a Coinbase Prón, a Coinbase professzionális kereskedési ágán történt, amely az elmúlt 24 órában több tízezer BTC-nyi kiáramlást tapasztalt.
Bár potenciálisan egy belső tranzakcióról van szó, a Coinglass on-chain analitikai platform adatai szerint egy intézményi ügyfél most körülbelül 30.000 BTC birtokában lehet.
A Coinbase BTC-egyenlege így május 16. óta a legalacsonyabb szintre tért vissza.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

8 hónapos csúcson a bitcoin dominanciája

A relatív volatilitás hiánya közepette a figyelem a Bitcoin dominanciájára összpontosult a küszködő altcoinokkal szemben.


Ez a dominancia június 7-én a teljes kriptopiac 46,3%-át tette ki, ami a legmagasabb értéknek számít 2021 októbere óta.
„Amint kitörünk a tartományi csúcsról, azt fogjuk tapasztalni, hogy elkezdődik az altok kapitulálása, és én a tőkét a padló és a felhalmozás jeleire fogom befektetni” – mondta a Crypto Tony kereskedési fiók Twitter-követőinek.

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!