A bitcoin 6%-ot esett, a Coinbase-en pedig 30.000 BTC-vel kevesebb van

-

A bálnák és az intézmények egyaránt a radarra kerültek a tőzsdei megbízási könyvek legfrissebb adatai után.
A Bitcoin (BTC) stabilan tartotta magát a június 7-i Wall Street-i nyitáskor, miután az éjszakai veszteségek igencsak sokba kerültek a bikáknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Feltűnő kiáramlások a Coinbase-en

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD 30.000 dollár közelében mozgott, még mindig 6%-os csökkenéssel a korábbi csúcsokhoz képest.
Miután június 6-án alul teljesített az amerikai részvényekkel szemben, a párnak ennek ellenére sikerült elkerülnie, hogy a részvényekkel együtt tovább essen.
A cikk írásakor az S&P 500 0,6%-os mínuszban volt a nyitáshoz képest, a Nasdaq Composite index pedig 0,5%-kal volt alacsonyabb.
A rendelésállomány adatait elemezve a Material Indicators láncelemző erőforrás megjegyezte, hogy az elmúlt napokban a piacot „megrontó” bálna által tett ajánlatok fala végül eloszlott. Korábban ez az entitás egy 29.000 dolláros támaszvonalat jelölt ki.
„Úgy néz ki, hogy a bálna, akit több mint egy hete figyelünk, ahogy spoofol, végre kipakolt néhány BTC-t” derült ki a Binance megbízási könyvének grafikonjából.

„A 60 millió dolláros ajánlat, amit közvetlenül 29k dollár fölött láttunk felbukkanni, kisebb blokkokra bomlott, beköltözött az aktív kereskedési tartományba, és úgy tűnik, hogy teljesítésre került.”

Forrás: Material Indicators/ Twitter

Egy másik érdekes esemény a vásárlással kapcsolatban a Coinbase Prón, a Coinbase professzionális kereskedési ágán történt, amely az elmúlt 24 órában több tízezer BTC-nyi kiáramlást tapasztalt.
Bár potenciálisan egy belső tranzakcióról van szó, a Coinglass on-chain analitikai platform adatai szerint egy intézményi ügyfél most körülbelül 30.000 BTC birtokában lehet.
A Coinbase BTC-egyenlege így május 16. óta a legalacsonyabb szintre tért vissza.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

8 hónapos csúcson a bitcoin dominanciája

A relatív volatilitás hiánya közepette a figyelem a Bitcoin dominanciájára összpontosult a küszködő altcoinokkal szemben.


Ez a dominancia június 7-én a teljes kriptopiac 46,3%-át tette ki, ami a legmagasabb értéknek számít 2021 októbere óta.
„Amint kitörünk a tartományi csúcsról, azt fogjuk tapasztalni, hogy elkezdődik az altok kapitulálása, és én a tőkét a padló és a felhalmozás jeleire fogom befektetni” – mondta a Crypto Tony kereskedési fiók Twitter-követőinek.

Olvastad már? Mindenki erre várt: a PayPal bejelentette a közvetlen kriptokiutalást

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.05.

Prémium Solana (SOL) A közismert nevén TD Sequential Indicator (Tom DeMark szekvenciális mutató) azt sugallja, hogy a SOL elérhette a helyi csúcsot. A Solana (SOL) heti grafikonján egy...

A Bitcoin rallyja megosztottságot okoz a kereskedői magatartásban

A Bitcoin (BTC) rallyja az elmúlt hónapokban számos short pozíció felszámolását okozta. A hirtelen árfolyam-emelkedés miatt a kereskedők között megosztott döntéshozatal alakult ki. A különböző vélemények A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!