Nemzetközi kriptobűnüldözést akar az amerikai pénzügyminisztérium

-

A főügyész által Joe Bidennek küldött jelentés az elnöki rendeletre válaszul készült.
Merrick Garland, az amerikai szövetségi kormány vezető jogásza több nemzetközi együttműködést kér a befektetők, a fogyasztók és a digitális eszközöket használó vállalkozások védelme érdekében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az igazságügyi minisztérium jelentése, amelyet olyan szövetségi ügynökségekkel együtt állítottak össze, mint a belbiztonsági minisztérium és az értékpapír- és tőzsdefelügyelet, arra szólít fel, hogy több információt osszanak meg a külföldi bűnüldöző szervekkel.

A jelentés szerint a jobb együttműködés segít „elkerülni a nyomozati erőforrásokat pazarló párhuzamos erőfeszítéseket”.

A főügyész hétfőn átadott jelentése válasz a Joe Biden elnök által márciusban kiadott végrehajtási utasításra, amely arra kérte a szövetségi ügynökségeket, hogy a szövetségi jogszabályok kidolgozásának szándékával járják körbe a digitális eszközöket.
A kriptovaluták felhasználásával elősegített bűncselekményeket gyakran sokkal nehezebb üldözni, mint a papírpénzekbe csomagoltakat – jegyzi meg a jelentés, hozzátéve, hogy „a bűnelkövetők kihasználják a kriptovaluták innovációját, a decentralizációra vonatkozó előnyeit és az anonimizáló funkciókat, hogy a világ minden részén megkönnyítsék a bűncselekményeket”.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Számos bűncselekmény – többek között a pénzmosás, a zsarolóprogramok használata, a terrorizmus finanszírozása és a szankciók kijátszása – sokkal gyorsabban végrehajtható, mivel nem a hagyományos pénzügyi közvetítőkön keresztül történik, amelyeknek vannak olyan szabályaik, amelyek jelzik a gyanús tranzakciókat.
Mivel azonban a blokkláncalapú tranzakciókat „folyamatosan rögzítik az interneten nyilvánosan elérhető elosztott főkönyvekben”, ez végül több lehetőséget teremthet a bűnüldöző szervek számára, hogy „olyan módon kövessék a pénzt, ami a hagyományos pénzügyi rendszerekkel nem lehetséges” – olvasható a jelentésben.
Belföldön az amerikai kriptotörvények rendszere egy patchwork rendszer, amely államonként változik.
Az egyik nagy vitás pont az, hogy a szövetségi kormány úgy dönt-e, hogy a kriptovalutákat inkább az értékpapírokhoz, vagy inkább az árukhoz, például az aranyhoz vagy az olajhoz hasonlóan kezeli.
A szövetségi kormány már vádolt embereket kriptopénzekkel kapcsolatos bűncselekmények miatt, de a mostani értékelés kifejezetten azt a kérdést kutatja, hogy az Egyesült Államok hogyan tud együttműködni a külföldi országokkal a bűnszervezetek üldözése során.

Olvastad már? Komoly vádakkal illette a Reuters a Binance-t, megjött a válasz

Forrás: Decrypt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!