Jane Fraser, a Citigroup ügyvezetője szerint a recesszió sokkal valószínűbb az EU esetében, mint az USA-ban. Ezzel együtt természetesen az Államoknak sincs könnyű dolga, ha szeretnék elkerülni a gazdasági visszaesést.

A Citi a harmadik legnagyobb bank az USA-ban, a vezetőjük pedig egy most folyó befektetői konferencián tartott előadást.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Elmondása szerint jelenleg a három legnagyobb faktor, amely befolyásolja a világgazdaságot, az alapkamat, Oroszország, és a recesszió. Fraser úgy véli, az európai energiaproblémák bizonyos iparágakban a vállalatok jelentős részére hatnak, és ezek kezdik elveszíteni a versenyképességüket.

Számos központi bank kifejezte már a szándékát, hogy elkezdené emelni a jegybanki alapkamatokat, hogy gátat szabjon az inflációnak. Ezzel kezdetét vehetné a globális monetáris szigorítás.

„Vannak cégek, amelyek már leálltak, mert nem tudják megfizetni az energiát. Európa sokkal nagyobb valószínűséggel fog recessziót tapasztalni, mint az USA. Az Európai Központi Bank a jelek szerint pár hónappal jár a Fed mögött, ami az inflációt illeti, de nem rendelkezik ugyanazzal a rugalmassággal.”

Az USA esetében Fraser úgy véli, a kamatok kérdése nagyobb jelentőségű, mit az, hogy lesz-e recesszió. Ettől függetlenül viszont ez megérkezhet Amerikába is, hiszen ezt nem egyszerű kivédeni.

„Nem hisszük, hogy biztosan bekövetkezik, de abban biztosak vagyunk, hogy nem könnyű elkerülni a bekövetkeztét.”

A múlt hét közepén Jami Dimon, a JPMorgan vezetője nyilatkozta azt, hogy egyfajta gazdasági hurrikán közeledtét érzik, és a befektetőknek érdemes enne erre felkészülni.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ugyanígy, a Goldman Sachs egyik vezetője, John Waldron szintén úgy fogalmazott, hogy példa nélkül álló gazdasági sokkra lehet számítani, és ezt kemény idők követhetik majd.

A Tesla vezetője, Elon Musk szintén úgy vélekedett nemrégiben, hogy nagyon rossz érzései vannak a gazdaságot illetően. Úgy gondolja, hogy a recesszió nagyjából 12-18 hónapig is eltarthat majd.

Olvastad már? A bitcoin 6%-ot esett, a Coinbase-en pedig 30.000 BTC-vel kevesebb van

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: bruceg1001

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!