Európába érkezhet meg előbb a recesszió

-

Jane Fraser, a Citigroup ügyvezetője szerint a recesszió sokkal valószínűbb az EU esetében, mint az USA-ban. Ezzel együtt természetesen az Államoknak sincs könnyű dolga, ha szeretnék elkerülni a gazdasági visszaesést.
A Citi a harmadik legnagyobb bank az USA-ban, a vezetőjük pedig egy most folyó befektetői konferencián tartott előadást.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Elmondása szerint jelenleg a három legnagyobb faktor, amely befolyásolja a világgazdaságot, az alapkamat, Oroszország, és a recesszió. Fraser úgy véli, az európai energiaproblémák bizonyos iparágakban a vállalatok jelentős részére hatnak, és ezek kezdik elveszíteni a versenyképességüket.
Számos központi bank kifejezte már a szándékát, hogy elkezdené emelni a jegybanki alapkamatokat, hogy gátat szabjon az inflációnak. Ezzel kezdetét vehetné a globális monetáris szigorítás.

„Vannak cégek, amelyek már leálltak, mert nem tudják megfizetni az energiát. Európa sokkal nagyobb valószínűséggel fog recessziót tapasztalni, mint az USA. Az Európai Központi Bank a jelek szerint pár hónappal jár a Fed mögött, ami az inflációt illeti, de nem rendelkezik ugyanazzal a rugalmassággal.”

Az USA esetében Fraser úgy véli, a kamatok kérdése nagyobb jelentőségű, mit az, hogy lesz-e recesszió. Ettől függetlenül viszont ez megérkezhet Amerikába is, hiszen ezt nem egyszerű kivédeni.

„Nem hisszük, hogy biztosan bekövetkezik, de abban biztosak vagyunk, hogy nem könnyű elkerülni a bekövetkeztét.”

A múlt hét közepén Jami Dimon, a JPMorgan vezetője nyilatkozta azt, hogy egyfajta gazdasági hurrikán közeledtét érzik, és a befektetőknek érdemes enne erre felkészülni.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ugyanígy, a Goldman Sachs egyik vezetője, John Waldron szintén úgy fogalmazott, hogy példa nélkül álló gazdasági sokkra lehet számítani, és ezt kemény idők követhetik majd.
A Tesla vezetője, Elon Musk szintén úgy vélekedett nemrégiben, hogy nagyon rossz érzései vannak a gazdaságot illetően. Úgy gondolja, hogy a recesszió nagyjából 12-18 hónapig is eltarthat majd.

Olvastad már? A bitcoin 6%-ot esett, a Coinbase-en pedig 30.000 BTC-vel kevesebb van

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: bruceg1001

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!