Elhúzódik a medvepiac

-

A BTC hosszú távú tulajdonosai kezdik elszenvedni a korábbi medvepiacok veszteségeit, és a Glassnode úgy véli, hogy a fájdalom folytatódhat, sőt még rosszabbá válhat.
A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok a 2020. márciusi kapituláció és a 2018-2019-es medvepiac óta a legnagyobb veszteségeiken ülnek, de lehet, hogy tovább kell várniuk az enyhülésre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tőzsdéken elhelyezett coinok értékének mérésével számolva a hosszú távú BTC tulajdonosok összesített realizált veszteségei május 29-re meghaladták a piaci kapitalizáció 0,006%-át a Glassnode június 6-i jelentése szerint.

A drámai veszteségek azonban még egy ideig folytatódhatnak, ha a korábbi medvepiacok történelmi mintái megismétlődnek. 2018 és 2019 között a veszteségek a piaci tőke 0,015%-ának csúcsát érték el, és ezek a veszteségek körülbelül egy évig elhúzódtak.
A hosszú távú befektetők jelenlegi veszteségei csak körülbelül egy hónapja figyelhetők meg.
A Glassnode azt írja, hogy a veszteségek most hasonlítanak a korábbi medvepiacok veszteségeire, de hosszabb ideig kell folytatódniuk ahhoz, hogy valóban összehasonlíthatóak legyenek.

„A tőzsdéken elhelyezett érmék veszteségei mostanra elérték a korábbi medvepiacokhoz hasonló nagyságrendet. Az időtartam komponenssel azonban még nem rendelkezünk.”

A Glassnode az LTH-t úgy definiálja, hogy a tulajdonos legalább 155 napig nem mozgatta érméit. Aki azonban 2019 decembere előtt vásárolt BTC-t, az még mindig nyereségben van egyelőre.
Érdemes azt is megjegyezni, hogy 2019-ben és 2020-ban is gyorsan talpra álltak az árak a mélypontokról való lepattanással.
Az elemzők szerint valószínűleg lesz egy kapitulációs esemény, mielőtt bármilyen jelentős árfolyam-emelkedésre sor kerülhet.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A borús árkilátások ellenére a digitális eszközbefektetési termékek, például a BTC tőzsdén kereskedett alapok (ETF) beáramlása a múlt héten meghaladta a 100 millió dollárt.
A CoinShares június 6-i jelentése kiemeli, hogy a beáramlások nagy része Amerikából érkezett, ami arra utal, hogy az európai befektetők jelenleg még mindig pesszimistábbak.
A CoinShares rámutatott a BTC és az ETH közötti tőzsdei áramlások közötti különbségre is. A BTC tőzsdei beáramlásai 2022-ig eddig mintegy 506 millió dollár értékű nettó beáramlást jelentettek, míg az ETH nettó kiáramlása 357 millió dollár volt.
Ez arra utal, hogy az ETH iránti piaci hangulat jelenleg sokkal alacsonyabb, mint a BTC iránt.
A BTC ára az elmúlt 24 órában 5,3%-kal csökkent, a CoinGecko adatai szerint 29 567 dolláron kereskednek.
Az Ethereum ugyanebben az időszakban 6,7%-ot esett, 1.756 dolláron kereskedik, miután 34%-ot veszített az elmúlt hónapban.

Olvastad már? Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!