Figyelmeztették Do Kwont, hogy a 20%-os kamatláb nem lesz fenntartható

-

Mr B azt állítja, miszerint a platformot úgy tervezték, hogy csak 3,6%-os kamatot kínáljon, de ez az utolsó pillanatban megváltozott.
Az Anchor protokollt eredetileg úgy tervezték, hogy 3,6%-os kamatlábat kínáljon, de ezt 20%-ra emelték mindössze egy héttel a megjelenés előtt, hogy több befektetőt vonzzanak – állította a vezető fejlesztő a JTBC koreai médiaportálnak adott interjújában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Nem tudtam, hogy ilyen magas kamatlábbal fog megjelenni. Alig egy héttel a megjelenés előtt 20%-ra állították be” – mondta a koreai riportban csak B úrként említett alkalmazott:

„Már az elején azt hittem, hogy össze fog omlani. (Én terveztem), de 100%-ban összeomlott.”

Mr B elmondta, a platformot úgy tervezték, hogy csak 3,6%-os kamatlábat kínáljon, és ez volt a Terra ökoszisztéma stabilan tartásának kulcsfontosságú eleme, mivel figyelembe vette az Anchor pénztárában rendelkezésre álló forrásokat.
Elárulta azonban, hogy egy héttel az indulás előtt a fejlesztők megtudták, hogy a terveket megváltoztatták, így a befektetők nagyon magas, 20%-os kamathoz juthatnak hozzá, ha helyette a TerraUSD Classic (USTC) stabilcoinjaikat az Anchor protokollban kell zárolniuk.
A JTBC azt is állította, hogy hozzájutott a Terraform Labs által készített belső tervdokumentumokhoz, amelyekben arról írtak, hogy magas kamatokkal vonzzák a befektetőket.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A fejlesztő elmondta, hogy megpróbálta megvitatni ezt a kérdést a Terra Luna alapítójával, Kwon Do-Hyunggal (Do Kwon) közvetlenül a 2019. áprilisi indulás előtt:

„Közvetlenül a megjelenés előtt javasoltam Kwon Do-Hyung vezérigazgatónak, hogy csökkentsék a kamatlábat, de ezt nem fogadták el.”

A Terra Classic (LUNC) és az algoritmikus stabilcoin, az USTC drámai bukása miatt a dél-koreai kormány azt tervezi, hogy júniusban új Digitális Eszköz Bizottságot indít, amely az ország kriptoiparának a szakpolitikai előkészítésért és felügyeletért felelős felügyelőszerveként fog működni.
Do Kwont május közepére beidézték egy parlamenti meghallgatásra Dél-Koreában az ügyben.
Kwon szintén kereszttűzbe került, miután bírósági dokumentumokból kiderült, hogy néhány nappal a Terra balesete előtt feloszlatta a Terraform Labs Koreát.
Májusban a dél-koreai hatóságok állítólag idézést is kiadtak a Terraform Labs alkalmazottai számára, azt vizsgálva, hogy történt-e szándékos ármanipuláció, és hogy a tokenek megfelelő tőzsdei eljárásokon mentek-e keresztül.
Ennek ellenére a Terra társalapítójának május 28-án sikerült újraindítania az összeomlott hálózatot egy új lánccal, a Terra 2.0-val, más néven Pheonix-1-gyel, amelynek célja a bukott Terra (LUNA) és TerraUSD (UST) újraélesztése.

Olvastad már? Félnek a kriptótól, de már az alapkezelők is megkerülhetetlennek tartják

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!