A 30.000 dolláros bitcoinnak súlyos hatása van a bányászok nyereségére

-

A bányászok egyre problémásabb környezetben vesznek részt a Bitcoin-blokklánc fenntartásában, és ezen csak a magasabb BTC-árak segíthetnek.
A Bitcoin (BTC) ebben a hónapban megszorongatja a bányászokat, mivel a nyomott árak azzal fenyegetnek, hogy hatással lesznek a nyereségességre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a bányászok tovább várnak arra, hogy megtérüljön a kezdeti befektetésük.

A bányászok termelési költségei szemben állnak a BTC árával

Bár a Bitcoin-bányászok nagyrészt visszatartották a nagyobb elosztást, miközben a BTC/USD árfolyama az eddigi csúcsokról ereszkedik, a kép most bizonytalannak tűnik.
A CryptoQuant on-chain analitikai platform számításaiból kiderül, hogy a bányászok termelési ára – mennyibe kerül egyetlen bitcoin bányászata – pont ott lehet, ahol a jelenlegi spot ár tartózkodik.
Míg a „nyers” költségek 22.000 dollár körül lehetnek BTC-nként az észak-amerikai bányászok számára, ahol a hashráta oroszlánrésze található, addig a további költségek a teljes összeget 30.000 dollárra tehetik.
„Becsléseink szerint a költségalap a Bitcoin-bányászok számára Észak-Amerikában 22.000 dollár körül van bányászott bitcoinonként. Ez a becslés tartalmazza a bányászat közvetlen költségeit és az S&A kiadásokat. Nem tartalmazza az értékcsökkenési és amortizációs költségeket” – erősítette meg a CryptoQuant vezető elemzője, Julio Moreno a Cointelegraph-nak küldött privát kommentárban.

„Ha az értékcsökkenési és amortizációs díjakat is beleszámítjuk, akkor a Bitcoin-bányászat költségalapja 30K dollár körül van, lényegében a bitcoin jelenlegi árával megegyező szinten.”

Bitcoin-bányászok tőzsdei forgalma vs. BTC/USD grafikon. Forrás:  CryptoQuant.

Továbbra is beszédtéma a bányászok „kapitulációs” eseményétől való félelem, amennyiben a spot ár romlik. Eddig azonban csak a májusi 24.000 dollár alá merülésnél volt érzékelhető reakció a bányászközösség részéről.
„Adataink azt mutatják, hogy a bányászoktól a tőzsdékre irányuló bitcoináramlás 2022 márciusában növekedett, majd május első hetében hirtelen megugrott az áramlás. Ez összhangban van a bitcoineladásokkal, amelyekről egyes bányászcégek 2022 első negyedévében számoltak be” – tette hozzá Moreno.
Januárban úgy tűnt, hogy a bányászok termelési költsége 34.000 dollár körül volt, a külön adatok szerint.

Májusban bővül a bitcoin bányászok ROI-ja

A Luxor bányászati cég Hashrate Index metrikája további érdekes betekintést nyújtott.
Az index, amely az ASIC-bányászok hatékonysága szerint mutatja az aktuális terahash (TH) árat USD-ben, megerősíti, hogy ez a költségterület 2021 decembere óta fokozatosan csökken.
Ugyanakkor az @XBTJames Twitter-felhasználó által tett megállapítások azt mutatják, hogy az átlagos résztvevő számára a nyereséghez szükséges idő (ROI) egyre hosszabbodik.


„A ROI-ig eltelt idő folyamatosan növekszik a tavalyi »China Ban« ASIC-tűzvész óta. Miközben az ASIC-ek USD árazása csökkent, a BTC eladása és a nehézség növekedése együttesen súlyosan befolyásolta a bányászat nyereségességét” – magyarázta a fiók egy Twitter-szálban.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

XBTJames hozzátette, hogy magasabb BTC-árakra lenne szükség ahhoz, hogy csökkentsék a bányászok fájdalmát, beleértve az új piaci szereplőket és azokat, akik bővíteni szeretnék hash képességeiket.

Bitcoin ASIC árindex vs. BTC/USD grafikon (képernyőkép). Forrás: Hashrateindex.com

Olvastad már? Ne tölts le tényfeltáró kriptós dokumentumokat!

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!