A Checkout.com lehetővé teszi a fizetést USDC tokennel

-

A pénzügyi vállalat a hét elején jelentette be, hogy lehetővé teszi a kereskedők számára az USDC stablecoin használatát fizetőeszközként. Ennek megvalósításához együttműködésbe kezdenek a Fireblocks kriptós céggel.
A vállalat azt is elmondta, hogy az előzetes tesztekhez kiválasztott ügyfelekkel együtt már nagyjából 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le próbaképpen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fireblocks pedig intézményi szintű web3-as applikációkkal és kriptopénzek letétkezelésével foglalkozik, így a segítségükkel egyszerűen megvalósítható, hogy a 2009-es alapítású Checkout.com partnerei könnyen lebonyolíthassák az USDC-s fizetéseket.
Ugyanazon a napon egy másik cég, a Coins.ph szintén bejelentette az együttműködését a Fireblocks csapatával. A Coins.ph szintén integrálni fogja a saját rendszerébe a Fireblocks megoldásait.
Ran Goldi, a Fireblocks egyik vezetője úgy fogalmazott, az USDC használatával sokkal gyorsabbá válnak a kifizetések, főleg az ügyintézési időn kívül indítottak.

„A kereskedők hagyományosan a heti öt munkanapra vannak utalva, ezt ráadásul az ünnepnapok is befolyásolhatják. A Checkout.com új szolgáltatásával ezek az önkényesen meghatározott korlátok eltűnnek, a kereskedőknek nem kell ehhez igazodniuk.”

A bejelentésben azt is elmondták, több fogyasztóval már korábban elkezdték tesztelni a rendszert. Ennek során sikeresen tudtak finomítani a folyamatokon, és a lehető leginkább ügyfélbaráttá tenni azt a felhasználók számára.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Jess Houlgrave, a Checkout.com kriptós stratégiájáért felelős vezetője úgy hiszi, a stablecoinok használatával számos előnyt érhetnek majd el.

„A stablecoinok elsőként a kriptotőzsdék felhasználóit hódították meg, mint menekülőeszköz a volatilis időszakokban, de úgy véljük, hogy alapvető szerepet játszhatnak a fizetési piac megreformálásában is. A kriptoipar iránti elkötelezettségünket bizonyítja, hogy a mi megoldásunk az első, minden tényezőt kezelő szolgáltatás, amellyel a kereskedők a kifizetéseket akár hétvégén is megkapják.”

Olvastad már? No more power surge – a Ropsten tesztnetet ünnepli az ETH közössége

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 03.23.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma 28.000 dollár alá esett, ahogy a piacok folytatták a legutóbbi Federal Reserve kamatemelésre adott reakciójukat. A Fed 25 bázispontos kamatemelést hajtott végre, miközben...

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!