A Checkout.com lehetővé teszi a fizetést USDC tokennel

-

A pénzügyi vállalat a hét elején jelentette be, hogy lehetővé teszi a kereskedők számára az USDC stablecoin használatát fizetőeszközként. Ennek megvalósításához együttműködésbe kezdenek a Fireblocks kriptós céggel.
A vállalat azt is elmondta, hogy az előzetes tesztekhez kiválasztott ügyfelekkel együtt már nagyjából 300 millió dollárnyi tranzakciót bonyolítottak le próbaképpen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Fireblocks pedig intézményi szintű web3-as applikációkkal és kriptopénzek letétkezelésével foglalkozik, így a segítségükkel egyszerűen megvalósítható, hogy a 2009-es alapítású Checkout.com partnerei könnyen lebonyolíthassák az USDC-s fizetéseket.
Ugyanazon a napon egy másik cég, a Coins.ph szintén bejelentette az együttműködését a Fireblocks csapatával. A Coins.ph szintén integrálni fogja a saját rendszerébe a Fireblocks megoldásait.
Ran Goldi, a Fireblocks egyik vezetője úgy fogalmazott, az USDC használatával sokkal gyorsabbá válnak a kifizetések, főleg az ügyintézési időn kívül indítottak.

„A kereskedők hagyományosan a heti öt munkanapra vannak utalva, ezt ráadásul az ünnepnapok is befolyásolhatják. A Checkout.com új szolgáltatásával ezek az önkényesen meghatározott korlátok eltűnnek, a kereskedőknek nem kell ehhez igazodniuk.”

A bejelentésben azt is elmondták, több fogyasztóval már korábban elkezdték tesztelni a rendszert. Ennek során sikeresen tudtak finomítani a folyamatokon, és a lehető leginkább ügyfélbaráttá tenni azt a felhasználók számára.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Jess Houlgrave, a Checkout.com kriptós stratégiájáért felelős vezetője úgy hiszi, a stablecoinok használatával számos előnyt érhetnek majd el.

„A stablecoinok elsőként a kriptotőzsdék felhasználóit hódították meg, mint menekülőeszköz a volatilis időszakokban, de úgy véljük, hogy alapvető szerepet játszhatnak a fizetési piac megreformálásában is. A kriptoipar iránti elkötelezettségünket bizonyítja, hogy a mi megoldásunk az első, minden tényezőt kezelő szolgáltatás, amellyel a kereskedők a kifizetéseket akár hétvégén is megkapják.”

Olvastad már? No more power surge – a Ropsten tesztnetet ünnepli az ETH közössége

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!