Jonathan Mann zenész a „no more power surge” és az „ETH to the moon” éneklésével ünnepelte az egyesülést.

Az Ethereum blokklánc nemrég tett egy lépést a régóta várt frissítés felé, amely a platformot a proof-of-stake (PoS) konszenzusra való áttérésre készíti elő.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Ropsten tesztnet sikeresen átállt a PoS-re, amit az Ethereum blokklánc „főpróbájának” neveznek.

Mivel a hálózat a proof-of-work (PoW) bányászati modellt használja, amely sok áramot fogyaszt, az Ethereum platformot a Bitcoin (BTC) mellett gyakran kritizálják a környezeti hatása miatt.

A PoS-re való áttéréssel az energiaproblémák megoldódnak, és a platform skálázhatóbbá válik, több tranzakciót képes majd feldolgozni másodpercenként.

A Ropsten átállása után a Goerli és a Sepolia tesztnetek a tervek szerint még a mainnet átállása előtt PoS-re térnek át az Ethereum Foundation szerint. A Rinkeby és Kovan tesztneteket a közösség fenntarthatja, de a kliensfejlesztők már nem fogják felügyelni őket.

A közösség tagjai örültek a mérföldkőnek. Jonathan Mann zenész egy Ropsten-merge témájú dallal ünnepelte az egyesülést, olyan szövegeket énekelve, mint „no more power surge” és „ETH to the moon”.

Roberto Nickson, a Metav3rse alapítója „hatalmas mérföldkőnek” és „történelmi” eseménynek nevezte a történéseket.

Szerinte ez az egyik legfontosabb esemény a kriptü történetében, mivel a mainnet PoS-hez való integrációja a tesztnet sikerétől is függ.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Parithosh Jayanthi, egy Ethereum-fejlesztő gratulált az egyesülésen dolgozóknak. Bár Jayanthi megemlítette, hogy még mindig vannak hibák, megjegyezte, hogy a javítások úton vannak, és hogy a csapat a következő hetekben figyelemmel fogja kísérni a láncot.

Az Ethereum PoS-re való átállási törekvéseinek fejlesztése éppen időben jött, amikor New York elkezdett szigorítani a PoW bányászattal szemben.

Múlt héten New York állam szenátusa elfogadott egy törvényjavaslatot, amelynek célja a PoW-rendszerek bányászati tilalmának bevezetése.

Bár egyesek arra számíthattak, hogy az ether (ETH) árfolyama az egyesülés után felfelé ível, a hírnek nem volt nagy hatása a digitális eszköz árfolyamára.

A sikeres tesztnet integráció ellenére a kereskedők még mindig 1400 dollárra módosították ETH-árcéljaikat.

Olvastad már? Nem lesz fizetőeszköz a bitcoinból Oroszországban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!