A legutóbbi Bored Ape Yacht Club hackernek nem ez lehetett az első támadása

-

Június elején feltörték a BAYC Discord-szerverét, és egy adathalász csalást valósítottak meg a segítségével.
A Certik kiberbiztonsági cég elemzése alapján az elkövetőnek nem ez lehetett az első megmozdulása, már korábban is részt vehetett adathalász támadásokban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sok NFT nagyon magas áron kerül forgalomba, így érthető módon csábító célpontot jelentenek a rosszindulatú hackerek számára. Így történt ez a BAYC tokenekkel is a múlt hétvégén.
A Certik viszonylag részletes elemzést készített a támadásról, amely szombaton esett meg, és amely során 32 NFT-t loptak el a tulajdonosaiktól.
A Yuga Labs azonnal jelezte a közösségnek a támadást.

„A Discord-szerverünket támadás érte, és bár a csapat azonnal lépéseket tett, úgy véljük, nagyjából 200 ethernyi token érintett lehet az ügyben. Még vizsgáljuk az eseményeket, de ha valakit kárt ért, az vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Emlékeztetőül pedig ismét elmondjuk, nem ajánlunk semmiféle ingyenes tokenizációt, sem pedig nyereményjátékot.”

Az NFT-k, amelyek a támadóhoz kerültek, a BAYC, BAKC, MAYC és az Otherdeed kollekcióba tartoznak.
A Certik jelentése szerint a hamis weblapok gyakorlatilag teljes másolatai voltak az eredetieknek, viszont több jelentős különbséget is lehetett találni.
Nem voltak például közösségi médiára mutató linkek az oldalon, és egy külön menüpont alatt lehetett „ingyen földterületet igényelni”.
Miután több áldozat horogra akadt, a támadó azonnal megpróbálta eladni a megszerzett NFT-ket.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ebből 142 etherhez jutott, és a Certik elemzése szerint 100-at azonnal a Tornado Cash mixerbe utalt, hogy megpróbálja tisztára mosni.
Nem tudjuk biztosra mondani, hogy a nyomon követett ETH ebből a támadásból származik, de eléggé valószínű, mivel az ahhoz használt címre is visszautaltak a Tornado-ból 20,5 ethert. A javak többsége más címre ment, és azóta sem mozdult el onnan.
A Certik ráadásul úgy véli, ez a cím már korábban is használva lett hasonló támadáshoz. A BAYC már április 25-én is támadást szenvedett el, amikor is a hacker a projekt Instagram-oldalához szerzett hozzáférést.
Akkor a támadó 888 ETH értékben lopott el tokeneket egy hamis airdrop reklámozásával, amelyhez a felhasználóknak alá kellett írniuk egy valótlan tranzakciót.
Szintén áprilisban, még az Instagram hackelés előtt is elloptak egy másik BAYC tokent, akkor a Discord-szerveren keresztül. Nemrégiben pedig a színész Seth Green tokenjét szerezték meg adathalász módszerekkel.

Olvastad már? A bálnák viselkedése alapján lekövethető, mikor kell venni és eladni

Forrás:  news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!