Ezen a héten a kriptoközösség figyelmét egy névtelen bejelentés kötötte le, amely azt állította, hogy leleplezi a kripto világ prominens kripto-promótereinek és a csúcsprojekteknek a vétkeit.

Az állítólagos informátor, aki a Twitteren “Adyingnobody” felhasználónév alatt fut, azt mondta, hogy alaposan felkavarja majd a közösséget azzal, hogy nyilvánosságra hozza a Telegram üzeneteket, amelyeket az üzenetküldő alkalmazásban egy programhiba segítségével szerzett meg.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Azt állították, hogy bizonyítékuk van illegális tevékenységekről, amelyek a csalásoktól kezdve egészen a gyilkosságig, lopásig és szexuális erőszakig terjednek.

Az állítások súlyossága miatt a névtelen személy felkeltette a kriptotwitter érdeklődését, egyik napról a másikra nulláról 36 000 követőre emelkedett.

Az Ethereum tárca címére, amelyet az illető a Twitter-bemutatkozásában osztott meg, 43 tranzakciót is kapott, ami tipp lehet azoktól, akik szeretnének bepillantást nyerni abba, amit le akarnak leplezni.

Az állítások ellenére a közösség aggódó tagjai a Twitteren emlékeztettek másokat, hogy legyenek óvatosak és éberek, amikor az állítólagos informátorral foglalkoznak.

Kapluie Twitter-felhasználó azt mondta, hogy ha lecsupaszítjuk szenzációs állításaikat, a link csak egy “tölts le egy zip-fájlt” és “írj alá egy szerződést”.

A Twitter-felhasználó szerint ez egy elég ködösnek hangzó dolog, és azt ajánlotta, hogy ne töltsünk le fájlokat semmilyen linkről.

A Cryptonator1337 nevű Twitter-felhasználó azt is megemlítette, hogy bár lehetséges, hogy az állítások igazak, a közösségnek óvatosnak kell lennie a névtelen fiókból származó fájlokkal.

A kettőjükön kívül Zugged Twitter-felhasználó is megjegyezte, hogy nem voltak olyan ismert hibák, mint amilyeneket Adyingnobody állított, és “reklámfogásnak” nevezte a cselekményt.

Zugged megosztott egy linket a Telegram sebezhetőségeit tartalmazó nyilvántartáshoz, és kiemelte, hogy nincs semmi hasonló ahhoz, amit Adyingnobody állítólag kihasznál.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Telegram hivatalosan reagált az állításokra. Az üzenetküldő közölte, hogy a cselekmény lehet egy kísérlet arra, hogy “rávegyék a felhasználókat rosszindulatú programok letöltésére”.

Eközben a közösségi médiát okolják a kriptocsalások 2021-ben 1 milliárd dollárra rúgó veszteségeiért

Az átverésről beszámolók majdnem fele említette, hogy az átverés hirdetésekkel, posztokkal vagy egy közösségi médiaplatformról érkező üzenettel kezdődött. Ide tartozik az Instagram, a Facebook, a WhatsApp és a Telegram.

Olvastad már? Csökken a dollár ereje, 30.000 fölött a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.