Nem lesz fizetőeszköz a bitcoinból Oroszországban

-

A jogszabály arra kötelezné a DFA kezelőit, hogy visszatartsák azokat az ügyleteket, amelyek a kriptó monetáris helyettesítő eszközként való felhasználását vonják maga után.
Az elmúlt hónapokban az orosz jogalkotók intézkedéseket készítettek elő a kriptó teljes körű intézményesítésére mint megfelelően adóköteles befektetési eszköz és az oroszországi külkereskedelem lehetséges eszköze.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most világossá akarják tenni, hogy a közelgő szabályozási fordulat nem tartalmaz majd ablakokat a digitális pénzügyi termékek fizetési módként való elfogadására.
Kedden Anatolij Akszakov, az orosz parlament alsóháza – az Állami Duma – pénzügyi piacok bizottságának vezetője olyan törvényjavaslatot terjesztett be, amely megtiltaná a „digitális pénzügyi eszközök” (DFA) használatát bármilyen áru vagy szolgáltatás kifizetésére.
Mint a kísérőlevélben pontosították:

„A rubel az Orosz Föderáció hivatalos monetáris egysége (pénzneme). A fent említett cikkely tiltja más monetáris egységek vagy pénzhelyettesítő eszközök bevezetését az Orosz Föderáció területén.”

A törvényjavaslat a már meglévő jogszabályokra hivatkozik, amelyek nem tiltják kifejezetten a DFA-k fizetési módként való használatát, bár de facto az ilyen műveletek még mindig nem számítanak legálisnak az országban.
Az új dokumentum hivatalossá tenné ezt a tilalmat, és kötelezné a DFA-tőzsdék vezetőit, hogy visszatartsák az olyan ügyleteket, amelyek a kriptó pénzhelyettesítőként való használatát vonják maguk után.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A törvényjavaslat bevezette az „elektronikus platform” fogalmát is, amely laza meghatározás szerint olyan pénzügyi platform, befektetési platform vagy információs rendszer, amelyben digitális pénzügyi eszközöket bocsátanak ki.
Az elektronikus platformokat a nemzeti fizetési rendszer alanyaként ismernék el, és kötelesek lennének regisztrálni a központi bank nyilvántartásába.
A DFA-kkal végzett minden fontosabb művelet – kibocsátásuk, forgalomba hozataluk, cseréjük és kereskedelmük – saját nyilvántartást kapna.
A digitális pénzügyi eszközökről szóló hatályos törvény 2021-ben lépett hatályba. A DFA-kra vonatkozó adómódosítások 2022 májusában mentek át első olvasatban az Állami Dumán.
Külön fejlemény, hogy két másik fontos törvényjavaslat folytatja útját a jogalkotási folyamatban – a „Digitális valutáról” szóló törvényjavaslat a kriptopénzekre vonatkozó szabályozási keretet határozná meg általában, míg a „Bányászatról az Orosz Föderációban” szóló törvényjavaslat a bányászokra vonatkozó irányelveket határozná meg.

Olvastad már? Eladtad a Solanádat? Van egy rossz hírünk

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!