A 2020 óta legalacsonyabb heti zárással fenyeget a bitcoin

-

A BTC árfolyamának vissza kell szereznie a 29.500 dolláros szintet, hogy elkerülje az alacsonyabb mélypontok mintájának folytatását a heti grafikonon.
A Bitcoin (BTC) június 11-én kéthetes mélypontra esett, mivel a Wall Street-i kereskedés a medvék irányításával zárult.

BTC/USD 1 órás lebontású gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView.

Visszalépést okozott az amerikai inflációs ráta

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai követték a BTC/USD árfolyamát, amely a Bitstampon 28.528 dollárig, május 28. óta a legalacsonyabb szintre esett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pár június 10-én a részvénypiacokkal együtt esett, ezek a hét végén érezhetően csökkentek – az S&P 500 és a Nasdaq Composite 2,9%-ot, illetve 3,5%-ot veszített értékéből.
Ennek hátterében az Egyesült Államokból érkező, meglepően magas inflációs adatok álltak, amelyek a várakozásokkal szöges ellentétben a legrosszabbra fordultak. Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a 8,6%-os éves infláció 1981 decembere óta a legmagasabb volt.
A piaci kommentátorok így reagálva határozottan a medvés oldalon álltak, amikor a BTC jövőbeli ármozgásáról volt szó.

„Amikor 22.000 – 24.000 dollárra esünk a bitcoinon, akkor még alacsonyabb szintek fognak kopogtatni. Ne legyetek túl mohók, amikor eljön az idő” – mondta Crypto Tony, a népszerű Twitter-felhasználó a követőknek.

Filbfilb, a Decentrader kereskedési tanácsadó platform társalapítója eközben a jelenlegi környezetet a 2020. márciusi covid-19 összeomlással állította párhuzamba. Az idei lassú elvérzés, érvelt, valamiért fájdalmasabb volt, mint az akkori „autóbalesetes” áresések, amelyek rövid időre 3600 dollárig vitték a bitcoin.
„Az infláció nem érte el a csúcspontját, és a Bitcoin sem” – mondta Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója egy reményteljesebb szemszögből az adatok kikerülése után.
„A jelenlegi makroháttérben nem számít, hogy hány grafikon mutatja az összefolyást, hogy történelmi túladott szinteket érünk el” – ellenkezett a népszerű Twitter-fiók, PlanC.

„Amíg a Bitcoin továbbra is korrelál az eszközökben lévő kockázatokkal, addig nem látok jelentős trendfordulót a közeljövőben.”

Ha a hetet a jelenlegi szinteken vagy 29.450 dollár alatt fejezné be, a BTC/USD 2020 decembere óta a legalacsonyabb heti zárással fenyegetne.

BTC/USD heti lebontású gyertya chart (Bitstamp). Forrás: TradingView.

Kétségek merülnek fel a kamatemelésekkel kapcsolatban

Előretekintve, az inflációra reagáló kamatemelésekkel kapcsolatos közelgő döntések a jövő hét fő fókuszába kerültek.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Federal Reserve Szövetségi Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) június 14-15-i ülésén esedékes jegyzőkönyvekből következtetéseket lehet majd levonni arról, hogy a döntéshozók mennyire terveznek agresszívan fellépni az áremelkedés megfékezése terén.

„Úgy gondolom, hogy egy bizonyos ponton a piac fel fogja ismerni, hogy az infláció nem fog egyhamar megszűnni, és a kamatlábak továbbra is viszonylag alacsonyak lesznek” érvelt a Twitterén Daan Crypto Trades.

Hozzátette, hogy az arany korai jelét adhatja ennek az „új régi” trendnek azzal, hogy emelkedik a jelenlegi kereskedési csatornából.
„Az $GOLD lehet a vezető tényező egy ilyen elmozdulásban. Szorosan figyeljük ezt. Jelenleg még mindig a rossz tényezők beteljesedésének folyamatában vagyunk” – állt a nap egyik bejegyzésében.

XAU/USD napi lebontású gyertya grafikon. Forrás: TradingView.

Olvastad már? A 30.000 dolláros bitcoinnak súlyos hatása van a bányászok nyereségére


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!