Bizonytalanok a kereskedők, hogy mire számítsanak júniusban

-

Júniusban a bitcoin továbbra is csökkenő tendenciát mutat, és az árak tizenkét havi mélypont közelében mozognak. Ennek ellenére továbbra is optimizmus övezi a következő hetek potenciális árfolyam-emelkedését.
Összességében még mindig sok a bizonytalanság a piacon, és az elkövetkező időszakban emelkedésre és esésre egyaránt van kilátás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC árfolyama kilenc egymást követő héten keresztül esett, és az árfolyam a tavalyi év hasonló időpontja óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. Ez a trend március vége felé kezdődött, amikor az amerikai infláció közel 9%-ra emelkedett, miközben az Oroszország és Ukrajna közötti háború is eszkalálódott.
E fundamentális tényezők hatására a kereskedők és a befektetők egyaránt elkezdtek eltávolodni a magas kockázatú eszközöktől, és inkább a biztonságos menedékekben kerestek biztonságot.
Azóta a kriptopiacok tovább csökkentek, a BTC/USD árfolyama az április eleji 48.257 dollárról az elmúlt három hétben 28.000 dollár körüli mélypontra esett.
Ezeket a zuhanásokat követően a BTC továbbra is e szint közelében konszolidálódott, az elmúlt hetekben 28.000 és 30.500 dollár között mozgott.
A hónap kétharmada azonban még hátravan, így a kereskedők kíváncsian várják, hogy ez a tendencia folytatódik-e, vagy lehetséges-e az árfolyam fellendülése.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Júniusi kilátások

A BTC ezen a héten ismét a 29.500 dolláros alsó szintre esett, mivel a piaci bizonytalanság az elmúlt néhány ülésszak során továbbra is nagy volt. Annak ellenére, hogy elérte ezt a támaszpontot, a bikák valószínűleg optimisták lesznek az ezen a ponton bekövetkező történelmi rallyk miatt.
A BTC a legutóbbi két alkalommal, amikor 2021 júniusában és 2020 decemberében ezen a jelenlegi szinten mozgott, utána jelentős árfolyam-emelkedéseket produkált.

Ha a történelem megismétli önmagát, akkor valószínűleg azt fogjuk látni, hogy a bikák megpróbálják az árakat a 32.500 dolláros plafon fölé vinni.
Ettől a ponttól kezdve a cél valószínűleg a 35.000 dollár lesz, ami a második érdekes pont volt a bikák számára, akik a 2020. decemberi és 2021. júniusi felívelések során felfelé hajtották az árakat.
Összességében úgy tűnik, hogy június potenciálisan hozhat néhány hullámzást a BTC árfolyamában, azonban a legfontosabb mutató, amire figyelni kell, a 14 napos RSI lesz.
Az írás pillanatában ez jelenleg 33,9 ponton áll, ami a 33-as támasz felett van, és ha a relatív erő továbbra is e felett marad, akkor előbb-utóbb akár 32.500 dollárt is láthatunk.

Olvastad már? A 2020 óta legalacsonyabb heti zárással fenyeget a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!