Új kriptoszabályozás készülhet az EU-ban

-

Az uniós hatóságok egyre közelebb kerülnek a kriptopiac és a kapcsolódó tevékenységek átfogó szabályozását célzó európai jogszabálycsomagról szóló megállapodáshoz.
Egy médiajelentés szerint a kulcsfontosságú jogszabályról valószínűleg már ebben a hónapban megállapodás születik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Európai Unió érintett intézményeinek képviselői közelednek a konszenzushoz a kriptoeszközök piacaira (Markets in Crypto Assets, MiCA) vonatkozó javaslatról, amelynek célja a kriptoiparra vonatkozó uniós szintű szabályok bevezetése – jelentette a Bloomberg jól értesült forrásokra hivatkozva.
Az EU Tanácsának francia elnöksége és az Európai Parlament (EP) most már optimisták a tervezet előremozdulását hátráltató kérdések megoldását illetően.
A tárgyalóknak ezt két közelgő, június 14-i és június 30-i ülésen kellene megtenniük.
A 27 tagú tömb tagállamai és a Parlament az ügyet ismerő források szerint még mindig nem értenek egyet a MiCA több aspektusával kapcsolatban.
Ezek közé tartozik a kriptoeszköz-szolgáltatók felügyelete, az NFT-k esetleges bevonása a keretrendszerbe és a stablecoinok szabályozása.
A tisztviselők még tárgyalnak arról, hogyan lehetne korlátozni a stablecoinok használatát a fizetésekben. Felmerült például az ötlet, hogy felső határt vezessenek be a nem euróban denominált tranzakciókra.
Erre a terrausd (UST) algoritmikus stabilcoin múlt havi összeomlása után kerül sor, amely hatással volt a kriptopiacokra.
A befektetővédelem biztosítása és a kriptovaluták pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatásának felmérése két másik fontos szempont.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Folytatódnak a viták a kriptoszabályozásról

Az először 2020-ban előterjesztett MiCA-t az EP Gazdasági és Monetáris Bizottsága idén március közepén hagyta jóvá.
A csomag még abban a hónapban belépett az európai jogalkotási folyamat úgynevezett háromoldalú szakaszába, amelynek során a végleges tervezetet az Európai Parlamentnek, az Európai Bizottságnak és az Európai Unió Tanácsának össze kell hangolnia.
A tárgyalások egyik kulcseleme az is, hogy foglalkozni kell a kriptoeszközök környezeti hatásaival, és egyes európai jogalkotók ragaszkodnak ahhoz, hogy az új jogszabály ezt figyelembe vegye.
Az energiaigényes proof-of-work bányászatot tiltó rendelkezések reakciókat váltottak ki az öreg kontinens kriptoközösségéből, akik azt kifogásolták, hogy ezek a bitcoin betiltását jelentik. A vitatott szövegeket törölték a tervezetből.
Az EU soros elnökségét jelenleg betöltő Franciaország kész elfogadni a Bizottság azon javaslatát, amely a CASP-k energiafogyasztásának nyilvánosságra hozatalára vonatkozik.
Az uniós tagok és az uniós törvényhozás azon is vitatkoznak, hogy a kriptotörvényekbe pénzmosás elleni rendelkezéseket is be kellene-e illeszteni.
A nemzeti kormányok külön szabályrendszert szorgalmaznak, míg az európai jogalkotók a nem megfelelő szolgáltatók listájának létrehozását javasolják.

Olvastad már? A kriptoipar majdnem 15%-át adják a stablecoinok

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!