Az úgynevezett nehézségi bomba a tervek szerint annyira megnehezítené a PoW bányászatot, hogy a bányászok rákényszerülnének az új láncra való áttérésre.

A „Merge”, az Egyesítés néven ismert folyamat egyik része, hogy a jelenlegi hálózatról átmenjenek a fenntartók az új láncra, a fejlesztők viszont ismét elhalasztották ennek az aktiválását.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Két hónappal eltolták a tervezett bevezetés dátumát, a fejlesztők elmondása alapján azért, hogy minden felmerülő kérdéses részletet végleg le tudjanak tisztázni, mielőtt egy konkrét időpontot meghatároznak.

A nehézségi bomba lényege, hogy a nehézség folyamatos növelésével veszteségessé tegye a bányászatot, és a hálózati aktivitás átkerüljön az új, PoS láncra.

Minden tranzakció annyira nehezen igazolhatóvá válna, hogy egyszerűen nem lenne nyereség a bányászaton, míg végül már szinte lehetetlenné válna a megfelelő hash megtalálása.

Ez a megoldás már 2016-ban hozzá lett adva a kódhoz, mikor először felmerült az Egyesítés, és az eredeti lánc elhagyása.

A PoW bányászatról a PoS hitelesítésre való áttérés a hálózat energiaigényét 99,9%-kal csökkentheti. Az olyan PoS hálózatok, mint például a Polygon vagy a Fantom, lényegesen kisebb energiaráfordítással fenntarthatók.

A fejlesztők ezt konkrétan nem mondták ki, de a nehézségi bomba elhalasztása magát az Egyesítést is további halasztásra késztetheti. A dátum idén augusztusra lett kitűzve.

A Ropsten teszthálózaton nemrégiben sikeresen végrehajtották az Egyesítést, így a fejlesztők szerint a főpróba bizonyítja, hogy sikeresen végbemehet a dolog.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Növekszik az Ethereum adopciója

A piaci nehézségek ellenére az Ethereum felhasználóbázisa stabilan növekszik. 2020 decembere óta a napi tranzakciók száma egymillió felett van.

Ez alapján el lehet képzelni, hogy a hálózat általánosságban mekkora terhelést tud feldolgozni.

Az egyedi címek száma is növekszik, ez az ütem 2017 decembere óta alig lassul. Jelenleg 198 millió aktív Ethereum-cím létezik, ez a 2017 év végi érték 14 és félszerese.

Olvastad már? A milliárdos Stan Druckenmiller a bitcoint preferálja az arannyal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!