Peter Schiff a bitcoin összeomlására számít, és meg is magyarázza, miért

-

Peter Schiff aranymágnás közgazdász néhány szörnyű jóslatot tett a kriptopénzekkel, különösen a bitcoinnal és az etherrel kapcsolatban.
Kifejtette, hogy „A bitcoin eladásának szükségessége a számlák kifizetéséhez csak rosszabb lesz, ahogy a recesszió elmélyül”, hozzátéve, hogy a bitcoin 20K dollárra fog zuhanni, míg az ether 1K dollárra fog süllyedni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Peter Schiff a bitcoin és az ether általa elképzelt jövőjéről beszélt

Az Euro Pacific Capital vezető közgazdásza és vezető stratégája, valamint a Schiffgold alapítója néhány borzalmas jóslatot tett a bitcoinról, az etherről és általában a kriptopiacról.
Szombaton így tweetelt:

„Ne vedd meg ezt a zuhanást. Sokkal több pénzt fogsz veszíteni.”

Schiff tovább magyarázta több tweetben vasárnap: „Az élelmiszer- és energiaárak emelkedésével sok bitcoin hodler kénytelen lesz értékesíteni, hogy fedezze a költségeket. Az élelmiszerboltok és a benzinkutak nem fogadják el a bitcoint.”
A közgazdász megjegyezte: „Amikor a Bitcoin összeomlott a covid alatt, senkinek sem kellett eladni. A fogyasztói árak sokkal alacsonyabbak voltak, a hodlerek pedig ösztönző csekkeket kaptak.”
Schiff hangsúlyozta:

„A bitcoin eladásának szükségessége a számlák kifizetéséhez csak rosszabb lesz, ahogy a recesszió elmélyül és sok Hodler elveszíti a munkáját, különösen azok, akik a hamarosan csődbe menő blokkláncvállalatoknál dolgoznak.”

„Ha a körülmények megváltoznak, a hosszú távú, fizetésképtelen vásárlók kénytelenek lesznek eladni” – tette hozzá.
A legtöbb bitcoin-párti továbbra is figyelmen kívül hagyja Schiff minden bitcoin- és kriptoelőrejelzését, sokan a borús várakozásait vételi jelnek tekintik a BTC számára.
„Valószínűleg ez a legkövetkezetesebben rossz befektetési tanács a nyilvánosság számára” – írta egy Twitter-felhasználó.
Egy másik azt kérdezte Schifftől: „Nézd meg a bitcoin vagy az Ethereum 5 éves grafikonjait, majd nézd meg az aranyét. Melyiket tartanád inkább? Melyiket tartanád inkább még 5 évig?”
A cikk írásakor a bitcoin 22.459 dolláron, míg az ether 1221 dolláron áll.
Ráadásul egyre több élelmiszerbolt és benzinkút kezdte el elfogadni a bitcoint és más kriptovalutákat is. A Sheetz, egy nagy közép-atlanti étterem- és üzletlánc tavaly májusban jelentette be, hogy „az első olyan kényelmi üzletlánc lett, amely elfogadja a bitcoint”.
Több kisbolt és benzinkút is telepített kétirányú bitcoin-automatát, köztük az egyik vezető kényelmi és üzemanyag-kiskereskedő, a Circle K.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Míg Schiff medve a bitcoinnal, az etherrel és általában a kriptopiaccal kapcsolatban, a legtöbben inkább bullish nézeteket vallanak. Tim Draper kockázati tőkés például nemrég megduplázta 250.000 dolláros bitcoin előrejelzését.
Ted Cruz amerikai szenátor azt mondta, hogy „hihetetlenül bullish” a bitcoint illetően, és hetente vásárol BTC-t.
A Devere Group vezérigazgatója, Nigel Green a múlt héten azt mondta, hogy az idei negyedik negyedévben bikafutásra és a bitcoin árfolyamának „jelentős megugrására” számít.
A JPMorgan a múlt hónapban azt mondta, hogy a cég „jelentős emelkedést” lát a bitcoinban. A globális befektetési bank szerint az ingatlanokat felváltotta a kriptovaluta mint „preferált alternatív eszköz”.
Ráadásul egy nemrégiben készült Deloitte-felmérés szerint az amerikai kereskedők 85%-a szerint a kriptovaluták fizetési formaként történő lehetővé tétele kiemelt prioritás számukra.

Olvastad már? Az USA pénzügyminisztere szerint a kriptó túl kockázatos

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!