Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

-

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist.

Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard adatai szerint ebben a hónapban az NFT-eladások a piactéren összesen 82 millió dollárt értek el, ami 2023 szeptembere óta a legalacsonyabb értéket jelenti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az év eleje óta az OpenSea havi NFT értékesítési aktivitása folyamatosan csökken. Miután februárban az OpenSea az év elejétől a végéig (YTD) 153 millió dolláros havi volumenű csúcsot ért el, azóta hónapról hónapra csökkenést regisztrált az eladásokban.

OpenSea
Forrás: Dune Analytics

Ez a csökkenés elsősorban a felhasználói aktivitás csökkenésének tulajdonítható a piacon.

Az OpenSea aktív felhasználói száma ebben a hónapban eddig 63.339 volt. Ez 22 %-os csökkenést jelent a márciusi 80.727 felhasználóhoz képest, akik legalább egy tranzakciót hajtottak végre a piactéren.

A Dune Analytics dashboardja szerint az elmúlt évben a havi aktív felhasználók száma 48%-kal csökkent.

Az aktív felhasználók számának áprilisi csökkenése miatt az OpenSea piactéren értékesített NFT-k havi száma az év eddigi legalacsonyabb értékére esett vissza.

Az utóbbi 25 napban 110.000 NFT-t adtak el az Opensea-n, ami 2021 júniusa óta a legalacsonyabb havi szám.

Az OpenSea-n e hónapban tapasztalt alacsony felhasználói aktivitás és értékesítési volumen miatt a platform elsődleges tranzakciókból és jogdíjakból származó havi díjai is csökkentek.

Az utóbbi 25 napban az elsődleges tranzakciós díjak összesen 2,8 millió dollárt, a jogdíjakból származó díjak pedig 1,9 millió dollárt tettek ki.

A Blur átveszi a vezetést az OpenSea elött

Bár kevesebb felhasználóval rendelkezik, mint az OpenSea, az NFT piactér és a  Blur (BLUR) továbbra is nagyobb kereskedési volument könyvelhetett el.

A Hildoby által készített Dune Analytics dashboard szerint csak az elmúlt héten lebonyolított összes NFT-tranzakció 79%-a a Blur-ön történt. Az OpenSea 21,3%-os piaci volumennel maradt le a rangsorban.

Ez még akkor is így történt, ha az OpenSea aktív felhasználóinak száma 24%-kal meghaladta a Blur-ét ebben az időszakban.

A Blur kereskedései azonban az összes NFT értékesítési tranzakció 56%-át tudták végrehajtani, míg az OpenSea felhasználói az összes lebonyolított ügyletnek csak 44,2%-át tudták teljesíteni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!