A Forbes az XRP és a Cardano (ADA) „kripto-zombiknak” nevezi

-

A Forbes számos felső kategóriás eszközt „zombiként” jelölt meg, ami felzúdulást okoz a közösségben.

A Forbes egy friss kutatási cikkében „kripto-zombiként” jelölt meg több csúcskategóriás kriptovalutát, többek között az XRP-t és az ADA-t is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A megnevezés olyan layer-1 blokkláncokra utal, amelyek jelentős piaci értékeléssel, de a spekulatív kereskedésen túl korlátozott hasznossággal rendelkeznek.

A Forbes a kripto-zombijai

A Forbes a Ripple Labs-t, az XRP mögött álló vállalatot emeli ki, mint a kripto-zombik legjobb példáját.

Annak ellenére, hogy az XRP aktív napi kereskedési volumene, a Forbes azt állítja, hogy a használata nem terjed túl a piaci spekuláción.

Az Ethereum Classic (ETC) is felkerült a listára, mivel jelentős piaci értékkel rendelkezik, miközben viszonylag alacsony díjakat generál a hálózatán.

Az „igazi Ethereum” még 2016-ban jött létre, amikor a DAO incidens nyomán kialakult hard fork eredményeként az Ethereum Classic (ETC) az eredeti Ethereum blokklánc folytatásaként jött létre.

A Forbes a magas tranzakciós kapacitása miatt egykor „Ethereum-gyilkosként” emlegetett Algorand-ot is kétségbe vonja, arra hivatkozva, hogy a hasznosság hiánya miatt a blokklánc tranzakciós díjaiból származó bevétel alacsony.

Akár így, akár úgy, a Cardano említése volt a legnagyobb meglepetés. A Forbes cikke szerint a projekt az alapító, Charles Hoskinson népszerűségére alapozva működik. Megjegyzi a problémát Hoskinson oktatási állításaival kapcsolatban.

A Cardano hívei azonban azzal érvelnek, hogy ökoszisztémája aktív és virágzó, és olyan értéket és hasznosságot nyújt, amely túlmutat a puszta spekuláción.

A hálózat beáramló forgalmára és a folyamatos fejlesztési tevékenységekre mutatnak rá, mint a hálózat életképességének és relevanciájának bizonyítékára.

Forbes
Forrás: tradingview.com

A Forbes kijelentései keménynek tűnhetnek azok számára, akik a fent említett közösségek részének tekintik magukat.

A kutató nézete és véleménye azonban nem mindig egyezik meg a valósággal, és csak egy személyes szemlélet része.

Néhány említett projektnek valóban vannak hasznossági problémái, míg mások élénk ökoszisztémákat képviselnek erős esetekben.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A CoinPoker eltörölte az összes kifizetési díjat

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Bitcoin (BTC) A 65.000 dolláros támasz elvesztése után a Bitcoin (BTC) árfolyama most minden erejét latba vetve próbálja tartani a 64.000 dolláros támaszt. A token feletti eladási...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.22.

Prémium Solana (SOL) A kriptopiacokon a negyedév izgalmas zárása felé tartanak, mivel a volatilitás csökkent. A bikák visszafogták magukat a szükséges vásárlási nyomás felhalmozásától, aminek köszönhetően a tokenek...

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!