195 millió BTC-opció jár ma le

-

810 millió dollárnyi BTC-opció jár le pénteken, és a származtatott adatok azt sugallják, hogy a bikák nagyon szeretnék az árfolyamot az 50 000 dolláros szintre nyomni.
Az elmúlt tíz napban a Bitcoin (BTC) ára többször tesztelte a 44 500 dolláros ellenállást, és ez 16%-os visszaesést jelentett az előző heti 53 000 dolláros helyi csúcshoz képest.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Még a szeptember 7-én bekövetkezett 3,4 milliárd dolláros long határidős kontraktus likvidálás sem volt elég ahhoz, hogy a BTC 18,7%-os esése közben megszüntesse a bikák optimizmusát az opciós piacok adatai szerint.
Forrás: TradingView

Ha a történelmi adatok bármilyen szerepet játszanak a Bitcoin árfolyamában, akkor a szeptemberi hónap az előző öt évből négyben negatív teljesítményt mutatott, és a BTC az augusztusi kereskedést 47 110 dolláron fejezte be.
Az árfolyamtól függetlenül az intézményi befektetők általi elfogadás folyamatosan növekszik.
Szeptember 13-án a Morgan Stanley, az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankja kinevezte a kriptopénzek vezető elemzőjét a kriptopénzekre szakosodott kutatócsoportjába.
Az 50%-os vagy annál magasabb bikafutás legjelentősebb pozitív kiváltó oka azonban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által esetlegesen jóváhagyott tőzsdén kereskedett alap (ETF).
A Fidelity Digital Assets, a 4,2 billió dolláros globális alapkezelő befektetési ága szeptember 8-án zártkörű megbeszélést tartott több SEC-tisztviselővel, hogy megvitassák egy Bitcoin-alapú, kereskedhető termék előnyeit és kockázatait.
A Fidelity 2021 márciusában nyújtotta be a Wise Origin Bitcoin Trust nevű Bitcoin ETP kérelmét, de a szabályozó hatóság továbbra is halogatja a végleges döntés meghozatalát.
Továbbá azóta több mint 20 hasonló kérelmet nyújtottak be más cégek, és még egyiket sem elemezte az SEC.
Forrás: Bybt.com

A szeptember 17-i lejárat erőpróba lesz a medvék számára, mivel a 310 millió dolláros eladási (eladási) opciók 88%-át 47 000 dolláron vagy annál alacsonyabban helyezték el.
Következésképpen, ha a BTC-t szeptember 17-én ezen ár felett kereskedik, akkor a semleges medvék számára nyitott eladási opciók open interestje szűk 36 millió dollárra csökken.
Az eladási opció egy olyan jog, amely a Bitcoin eladására jogosít egy előre meghatározott áron a meghatározott lejárati napon. Így egy 45 000 dolláros eladási opció értéktelenné válik, ha a BTC-t szeptember 17-én reggel 8:00-kor (UTC) ezen ár felett kereskedik.

A bikák látszólagos előnye félrevezető

A tágabb értelemben vett nézet a bikáknak is ad némi előnyt, mivel a vételi (vételi) opciós instrumentum teljes nyitott állománya 500 millió dolláron áll, ami a call-to-put arány szerint 62%-os előnyt jelent.
Ez az adat azonban félrevezető, mert a bikák túlzott optimizmusa a tétjeik nagy részét eltörölheti.
Ha például a Bitcoin lejárati ára 47 000 dollár alatt van, az open interest 34 millió dollárra csökken. Végül is, mit ér a Bitcoin 52 000 dolláros vételi jog, ha a Bitcoint ezen ár alatt kereskedik?
Az alábbiakban a négy legvalószínűbb forgatókönyvet mutatjuk be a jelenlegi árszinteket figyelembe véve. A bármelyik oldalt előnyben részesítő egyensúlyhiány jelenti a lejáratból származó potenciális nyereséget.
Az alábbi adatok azt mutatják, hogy a lejárati árfolyam függvényében hány kontraktus lesz elérhető pénteken.

  • 45 000 és 46 000 dollár között: 240 vételi opció vs. 1 980 eladási opció. A nettó eredmény 78 millió dollár, amely a védő put (medve) instrumentumoknak kedvez.
  • 46 000 és 48 000 dollár között: A nettó eredmény kiegyensúlyozott a medvék és a bikák között.
  • 48 000 és 50 000 dollár között: 3500 call kontra 620 put. A nettó eredmény 143 millió dollár a vételi (bika) opciók javára.
  • 50 000 dollár felett: 4 150 vételi opció 260 eladási opcióval szemben. A nettó eredmény a bikás instrumentumok teljes dominanciája, 195 millió dollár.

Ez a durva becslés úgy veszi figyelembe, hogy a vételi opciókat kizárólag a bikás stratégiákban használják, az eladási opciókat pedig a semleges-medvés kereskedésekben.
Sajnos a való élet nem ilyen egyszerű, mert lehetséges, hogy ennél összetettebb befektetési stratégiákat alkalmaztak.

A bikák számára ösztönzők vannak arra, hogy megpróbálják áttörni az 50 000 dollárt

A pénteki lejáratot megelőző órákban mind a vevők, mind az eladók megmutatják erejüket, a medvék pedig megpróbálják minimalizálni a károkat azzal, hogy az árfolyamot 48 000 dollár alatt tartják.
Másrészt a bikáknak tisztességes kontrolljuk van a helyzet felett, ha a BTC ezen szint felett marad.
A medvék számára a legmagasabb stresszszint az 50 000 dollár, ahol a bikáknak jelentős ösztönzői vannak arra, hogy uralják a heti lejáratot, és tisztességes 195 millió dolláros előnyt szerezzenek.
Péntek előtt még van hely további volatilitásra, és úgy tűnik, hogy a bikák vannak jobb helyzetben.

Olvastad már? Tényleg betilthatja egy ország a Bitcoint?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 04.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tudta folytatni a rallyt a 75.000 dolláros szint fölé, és az elmúlt hetekben konszolidálódott. Mégis, előbb-utóbb eldől a következő...

Jack Dorsey bitcoin bányászati chipje elkészült

A chip fejlesztése mostanra teljes egészében lezajlott, a Block is bejelentette, hogy dolgozik a saját teljes Bitcoin-bányászati rendszerén. Jack Dorsey fintech cége, a Block Inc. kedden...

A ChatGPT szerint, ez az 5 érme 2024-ben Dogecoin-szerű nyereséget érhet el

Vendégbejegyzés A kriptopiac a várakozástól pezseg. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők a következő nagy nyerteseket keresik. Ezek közül öt kriptovaluta emelkedik ki, amelyek mindegyike a Dogecoin...

Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót. A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!