Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

-

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót.

A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az X ellen a legutóbbi árkorrekció során, amely az eszközt többnapos mélypontra, 63.000 dollár körüli szintre sodorta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az arany támogatásáról és csodálatáról ismert Schiff úgy véli, hogy a BTC árfolyama tovább zuhanhat, ha 60.000 dollár alá törik.

Nem fest jól a Bitcoin helyzete?

Habár a negyedik felezés kevesebb mint egy hete történt, ami tipikusan egy újabb bikafutás kezdetéhez kapcsolódó esemény, sok kripto szakértő, köztük Arthur Hayes is arra figyelmeztetett, hogy a legnagyobb kriptoeszköz a blokkjutalom-csökkentés előtt, alatt és nem sokkal utána visszaeshet.

Eddig valóban ez történt, hiszen a bitcoin a múlt héten az Irán és Izrael közötti geopolitikai problémák közepette keményen dömpingelt, a felezés után visszanyert némi területet, de az elmúlt 24 órában ismét értékvesztésbe kezdett.

A legutóbbi esés a BTC-t körülbelül négyezer dollárral sodorta lejebb, a közel 67 000 dollárról mostanra 63.000 dollár körüli értékre.

Az efféle korrekciókat általában a bitcoin kritikusai, mint például Peter Schiff, arra használják ki, hogy (talán) eltúlozzák a jelenlegi piaci viszonyokat és nagy figyelmeztetéseket adjanak ki a HODLereknek.

Legújabb kísérletében, hogy FUD-ot terjesszen, Schiff azt mondta, hogy az új befektetők, akik nincsenek hozzászokva a bitcoin volatilis természetéhez, „durva ébredésnek nézhetnek elébe”.

A 60.000 dolláros szintet emelte ki, mint a legfontosabb pszichológiai vonalat, amit a BTC-nek meg kell tartania a további csökkenés megakadályozása érdekében.

bitcoin
Forrás: X

Mi a helyzet az arannyal?

Ahogy fentebb említettük, Schiff jól ismert aranybogár, és nemrég a sárga fém korrekciójáról is nyilatkozott.

A biztos menedéket jelentő eszköz néhány hét alatt a 2.425 dolláros történelmi csúcsról 2.300 dollár/uncia alá esett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azonban sikerült visszapattannia, és jelenleg 2320 dollár felett kereskednek vele. Ennek következtében Schiff úgy véli, hogy az arany számára a legrosszabbnak vége, mivel úgy látja, hogy a 2.300 dollár az új támaszszint, amelyet nem fog egyhamar áttörni.

Emellett azt jósolta, hogy a nemesfém hamarosan 2.400 dollár fölé emelkedik, és újabb BTC korrekciót jósolt.

Olvastad már? A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!