Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

-

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban.

Az Egyesült Államok 2017 novemberében, míg Kanada 2021 januárjában érte el az ezer darabos határt kriptovaluta ATM-ek esetén.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mérföldkő

Április 24-én Ausztráliában 1002 bitcoin ATM működik, ezzel az Egyesült Államok és Kanada után a harmadik ország, amely elérte ezt a teljesítményt. Az ország a globális bitcoin ATM-hálózat 2,7%-át képviseli.

Forrás: Coin ATM Radar

A Coin ATM Radar adatai szerint az Egyesült Államokban az első 1000 kriptovaluta ATM-et 2017 novemberében üzemeltették, míg Kanada ugyanezt 2021 januárjában érte el.

Jelenleg az Egyesült Államok ad otthont a világon működő bitcoin ATM-ek 82,8%-ának, 31 170 géppel, míg Kanada 7,8%-ot képvisel ebből, 2918 kriptovaluta ATM-mel.

bitcoin
Forrás: Coin ATM Radar

Először senkit sem érdekelt, de ma már nem ez a helyzet

Ausztrália történelmileg nem volt aktív piac az ATM-ek számára. Azonban a magáncégek részvételének köszönhetően az elfogadás exponenciálisan növekedett 2022 végétől, így az adopció megnövekedése az ATM-ek számának a növekedését is elhozta.

2023 áprilisában Ausztrália bitcoin ATM-jeinek száma túllépte Ázsiáét, ideértve Kína, Japán, Szingapúr és India országait is.

Az aktuális telepítési ütemmel Ausztrália jó eséllyel túlszárnyalja Európát is, amelynek 4,3%-a (1617 gép) a részesedése az összes aktív bitcoin ATM-ből.

A jelentős kriptovaluta ATM-ekkel rendelkező országok közé tartozik Spanyolország (261 gép), El Salvador (215), Lengyelország (211), Németország (194) és Hongkong (157).

A hackerek számára egy ATM sem jelent kihívást

A sajtóban nemrégiben keltett nagy visszhangot, hogy a hackerek, akik korábban kiszivárogtatták El Salvador bitcoin ATM adatbázisát, közzétették az ország állami üzemeltetésű Chivo Bitcoin pénztárca forráskódjának egy részét.

bitcoin
Forrás: BreachForums

A CiberInteligenciaSV nevű hackercsoport egy nyilvános fórumon osztotta meg a hírt.

„Ezúttal az El Salvadorban található Bitcoin Chivo Wallet ATM-ekben lévő kódot hozom nektek, emlékezzetek, ez egy kormányzati tárca, és mint tudjátok, mi nem árulunk, mindent ingyen közzéteszünk nektek.”

A helyi kiberbiztonsági projekt, a VenariX, április 22-én figyelmeztette a nyilvánosságot a közelgő kiszivárogtatásról.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek alátámasztására a CiberInteligenciaSV Telegram csatornájára hivatkoztak, amely beszámolt a forráskód közzétételére vonatkozó tervekről.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A SEC az Ethereumot értékpapírrá nyilvánítja?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!