A SEC az Ethereumot értékpapírrá nyilvánítja?

-

A Metalaw elemző és jogi tanácsadó egy nemrégiben megjelent X-posztban egy jelentős történelmi eseményre hívja fel a figyelmet: a New York-i főügyész (NYAG) Letitia James körülbelül egy évvel ezelőtti intézkedésére.

James főügyész ezzel a múltkori lépésével azzal került a címlapokra, hogy nyilvánosan azt állította, hogy az Ethereumot, a piac egyik vezető kriptovalutáját értékpapírként kell kezelni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az interpretáció nem csupán egy nyilatkozat volt, hanem kézzelfogható tettekkel is alátámasztották, mivel a NYAG hivatala közleményt adott ki, amelyben támogatta a fejleményt.

ethereum
Forrás: X

Noha a SEC álláspontja az Ethereum besorolásával kapcsolatban még nem dőlt el, az Ethereum ETF-ek nyomása cselekvésre késztethet.

A folyamatban lévő ügyben a New York-i főügyész KuCoin elleni pere, ahol az Ethereumot értékpapírként állították be, rávilágít arra, hogy miért vizsgálják az Ethereum státuszát.

A közlemény hangsúlyozta a helyzet súlyosságát, kiemelve, hogy egy ilyen szabályozói lépés precedensértékű eseményt jelent.

A közlemény aláhúzta a jogi eljárás jelentőségét, jelezve, hogy a NYAG komolyan veszi az Ethereum besorolását, és bírósági úton követi azt.

Az Ethereumot értékpapírként azonosították?

A Metalaw szerint a per egyik figyelemre méltó eleme az az állítás, hogy az Ethereum (ETH), az egyik legnagyobb kriptovaluta értékpapírnak minősül.

Ez az interpretáció precedenst teremt a bíróságon, mivel ez az egyik első alkalom, amikor egy szabályozó hatóság ilyen állítást fogalmaz meg az ETH-val kapcsolatban.

A perben azzal érvelnek, hogy az ETH és más virtuális valuták, mint a LUNA és a TerraUSD (UST) spekulatív eszközök, amelyek eladása előtt regisztrációt igényelnek.

A New York-i főügyészi hivatal most először idézte értékpapírként az Ethereumot (ETH), mivel a tranzakciók érvényesítésének új módja, az úgynevezett Proof-of-Stake az oka.

Ez a változtatás lehetővé teszi, hogy az emberek jutalmat kapjanak az Ethereum birtoklásával, amit a szabályozók a befektetések kamatjövedelméhez hasonlónak tekintenek.

A szabályozók, mint például Gary Gensler, a SEC elnöke, most azt mondják, hogy az Ethereumhoz hasonló tokenek emiatt értékpapírnak tekinthetők az amerikai törvények szerint.

Minél népszerűbbé válik az Ethereum letétbe helyezése, annál hevesebb lesz a vita arról, hogy értékpapírnak minősül-e az Ethereum.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Jogi szempontból bajban az ETH?

A NYAG azzal érvel, hogy az Ethereum (ETH) nem elég decentralizált ahhoz, hogy ne tekintsék értékpapírnak.

Rámutatnak Vitalik Buterin és az Ethereum Foundation jelentős befolyására az ETH fejlesztésére, beleértve a proof-of-stake-re való áttérést is.

Ráadásul kiemelik az ETH befektetési lehetőségként való népszerűsítését, valamint Vitalik Buterin és az Ethereum Alapítvány nagy részesedését.

A szabályozó hatóságok úgy vélik, hogy az ETH-ból hiányzik a teljes decentralizáció és a bányászat megteremtése, ami ahhoz szükséges, hogy megússza az értékpapírként való besorolást.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Olvastad már? A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!