A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

-

Annak ellenére, hogy a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is vizsgálódnak az ügyében.

A tőzsde új pert kapott a nyakába Kanadában, melyben a felperesek azt állítják, hogy a vállalat megsértette a helyi értékpapírtörvényeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Értékpapír-csalásba keveredhetett a Binance

Az Ontario Legfelsőbb Bírósága április 19-én közzétett egy tanúsítványi kérelmet egy osztályperes eljárásra a Binance ellen, melyben azt állítják, hogy a vállalat kripto-derivatíva termékeket értékesített kiskereskedő befektetőknek, mégpedig regisztráció nélkül.

binance
Forrás: Ontariói Legfelsőbb Bíróság

A Christopher Lochan és Jeremy Leeder által képviselt felperesek szerint a Binance ezzel megsértette a helyi értékpapír-törvényeket.

Az eljárás kártérítést és az illegális derivatíva-ügyletek érvénytelenné nyilvánítását kéri. A felperesek szerint tízezreket érint a Binance platformján keresztüli befektetés.

A dokumentumokból kiderül, hogy a befektetők között rengeteg a lakossági ügyfél, viszont a kriptotulajdonosok több, mint 50%-a 5000 dollárnál nagyobb összeget fektetett kriptopénzekbe.

Bajban a legnagyobb kriptotőzsde

A Binance a világ egyik vezető kriptotőzsdéje, amely a központosított tőzsdék közötti összes spot kereskedési volumen 58%-át bonyolította le 2024 márciusában.

A vezető helyén kívül a Binance továbbá a legnagyobb derivatíva piacot is működteti más tőzsdék mellett, mint a Bybit és az OKX.

binance
Forrás: Bybit

A Bybit adatai szerint a központosított tőzsdék derivatív piaca szinte teljesen a Binance, az OKX és a Bybit által van uralva.

A hatóságok leállítanák a tőzsdét

A legutóbbi per a Binance ellen annak ellenére indul el, hogy a kriptotőzsde 2021 júniusában bejelentette terveit Ontarióból való távozásra, miután az OSC figyelmeztetéssel fordult a vállalathoz.

Az OSC később, 2022 elején hivatalosan is közölte a tőzsdével, hogy tervezi a kereskedés felfüggesztését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Így aztán a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is szigorúan fellépnek a tőzsde ellen.

A tőzsde hivatalosan nem nyilatkozott ebben az ügyben, így több részletet nem lehet tudni a folyamatban lévő eljárásról, de a hatóságok a jelek szerint nem tettek le arról, hogy bíróság elé vigyék a tőzsde ügyét.

Olvastad már? Nehéz napok köszönthetnek a bányászokra, kevesebb bitcoinhoz juthatnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!