75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

-

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt.

Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat állított, hogy ők az első és egyetlenek, akik licencet kaptak, így próbálták reklámozni magukat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoipari cégek törvényesen működhetnek, de csak ha engedélyt kapnak

A joghatóság a Pénzügyi Tanácsadási és Közvetítési Szolgáltatások (FAIS) törvény alapján ad ki kripto eszköz szolgáltatói (CASP) engedélyeket.

Az FSCA felhívta a figyelmet arra, hogy csak a CASP-ok pénzügyi szolgáltatásait engedélyezi és felügyeli, amennyiben a kriptoeszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak, amint azt a FAIS törvény meghatározza.

Ezek a szolgáltatások magukban foglalják a tanácsadást, a közvetítői és a befektetési kezelési szolgáltatásokat.

Az FSCA hozzátette, hogy ez nem jelenti a kriptoeszközök törvényes fizetőeszközként való elismerését.

Azok között a vállalatok között, amelyek kripto-licencet kaptak, szerepel a Luno, az Altcoin Trader, a VALR, és mások is.

Sok a kérvény, kevés az engedély

Az ország pénzügyi hatósága több, mint 374 CASP kérelmet kapott eddig, és két év után csak 75-öt engedélyeztek.

Az FSCA továbbra is rendszeresen frissítéseket fog nyújtani, ahogy ezek az alkalmazások feldolgozásra és jóváhagyásra kerülnek.

Ugyanakkor a Binance, az egyik legnagyobb kriptotőzsde, nem került fel az FSCA kripto-licencet kapott vállalatok listájára Dél-Afrikában.

A Binance nem kapott engedélyt

A tőzsde 2022 júliusában alapozta meg helyi jelenlétét az országban. Azonban korábban bejelentették, hogy egyes szolgáltatásokat leállítanak, hogy megfeleljenek a szabályozásoknak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az FSCA szerint a Binance nem jogosult pénzügyi szolgáltatások vagy termékek kínálására Dél-Afrikában, és Dél-Afrika jelenleg nem szabályozza a kriptóval kapcsolatos befektetéseket.

A helyi befektetőknek az sem jó hír, hogy az országban 45%-os adót vetettek ki a kriptokereskedők nyereségére.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Raboo előértékesítése szárnyal és a Toncoin elérte az ATH-t, mivel a Bitcoin ára 70K dollár körül mozgott

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!