A Facebook jelentős vetélytársa, a Tartinga! egy latin-amerikai közösségi médiaoldal, mely egy stablikoinalapú jutalomrendszert indít 27 millió felhasználója számára, a MakerDAO-val és az Airtm tárcákkal kötött üzleti megállapodás keretében.

Észrevetted, hogy a közösségi médiaoldalak egyre érdekeltebbek a kriptoszférában?

Amíg az egész világ a Facebook Libra kezdeményezésérő beszél, addig latin-amerikai vetélytársa, a Taringa! is igyekszik belépni a kriptopénzek világába.

15 évnyi siker után a spanyol online térben, a Taringa! egy új kriptóra összpontosító közösséget indít. A platform mögött álló csapat elmagyarázta, hogy egy ilyen lépés jelentős változást jelent a rendszer futtatásával kapcsolatos filozófiájukban és hozzáállásukban.

A Blockchain Summit Latamon tett bejelentés szerint a decentralizált technológiák alkalmazása jelentős tényező lesz a Taringa! számára.

A cég bemutatta egy kezdeti programját, a Taringa! Pionerost, mely már elkezdte támogatni a decentralizációt.

Arra számíthatunk, hogy a Taringa! elhagyja a hagyományos, egyetlen weboldalból álló modellt, és egy decentralizált platformként folytatja működését, melynek tartalma számos csatornán lesz elérhető.

A Taringa! hisz a kriptóban

A Tartinga! ezen felül nyilvánosságra hozta, hogy üzleti megállapodást kötött a MakerDAóval és az e-tárca szolgáltató Airtmmel. Ezekkel a megoldásokkal megteremtheti stabilkoinalapú pontrendszerét a felhasználók számára.

A fentebb említett Taringa! Pioneros program keretében a felhasználók pontokat kapnak a tartalomgyártásért. Ezeket a pontokat pénzzé válthatják, majd DAI-ba alakíthatják (ez az Ethereum blokkláncán futó stabilkoin a MakerDAO-tól).

A Taringa! szerint egy ilyen kezdeményezés elindításával a felhasználók egy biztonságos és stabil vagyontárolási formához jutnak, mely függetlenné teszi pénzügyeiket a kormánytól.

A közösségi oldal több mint 27 millió felhasználóval rendelkezik, jelentős részük pedig olyan országban él, amely a hiperinfláció következményeitől szenved.

A felhasználók a kapott kriptopénzeket az Airtm tárcájával válthatják nemzeti valutájukra.

A Taringa! korábbi kriptotapasztalatai

A Taringa! Pioneros nem az első kriptóval kapcsolatos kezdeményezése a közösségi oldalnak. Már 2017-ben is egy saját kriptopénz indítását tervezte, ennél korábban, 2015-ben pedig együttműködött a Xapó-val, hogy egy bitcoinalapú jövedelemosztási rendszert adjon a felhasználóknak.

Annak ellenére, hogy még csak béta tesztelés alatt van, a program már több mint 35 000 felhasználóval rendelkezik, így a Taringa! leállította a további regisztrációkat technikai akadályok miatt. Tavaly még csak 2500 felhasználóval rendelkezett a projekt.

Olvastad már? Bitcoinvásárlás a MrCoinnal!

Az oldalnak korábban nagyon sok lekalózkodott tartalmat kellett eltávolítania a felhasználók bejegyzéseiből. A kialakult helyzet sok vitát kavart a tartalommegosztás és a közvetítők felelősségvállalásának szerepéről.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Kriptojutalmazási rendszert indít a Facebook latin-amerikai vetélytársa

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.