Bitcoinvásárlás a MrCoinnal!

-

Bár a folyamat teljesen biztonságos, sok újonc mégis fél belevágni az első kriptopénzvásárlásba. Mivel több kérés is érkezett hozzánk olvasóink részéről, úgy döntöttük, bemutatjuk, hogyan lehet gyorsan és biztonságosan bitcoint vásárolni Magyarországon.
A váltásra egy megbízható magyar vállalkozást, a MrCoint használtuk.

1. Nyissuk meg a váltó weboldalát

Jelen esetben ez a mrcoin.eu. A weboldal megnyitása után egy barátságos, letisztult felülettel találjuk magunkat szemben.

2. Kattintsunk a „Kriptopénz vásárlás” gombra

Megjelenik egy felület, ahol mindössze a váltani kívánt összeget kell megadnunk. Ez legalább 8 000 forint kell legyen. Ha euróban váltunk, a minimális összeg 25€.

3. Adjuk meg a kívánt összeget

Miután ezt megtettük, három részlet jelenik meg. Az első a banki költség – ez forintalapú számláról indított utalás esetén ingyenes.

A második a váltási összeg és az ezért kapott bitcoin.

A harmadik részlet a bányász költsége, amely a bitcoinutaláshoz szükséges kriptomennyiség. Jelen esetben ez ~1835 forintnyi bitcoin.

4. Kattintsunk a „Tovább” gombra, majd írjuk be a kívánt adatokat

Itt a Bitcoin-címünket, a telefonszámunkat és az email-címünket kell megadnunk.

Természetesen a felhasználási feltételek és adatvédelmi szabályzat (elolvasása után annak) lenti jelölőnégyzetét se hagyjuk üresen.

5. Kattintsunk a „Tovább” gombra

Rövid adatellenőrzés következik, majd a telefonra kapott négy számjegyű kódot kell megadnunk.

6. Írjuk be a kapott kódot, kattintsunk a „Helyesek az adatok” gombra, majd aláírásunkkal véglegesítsük a váltást

Persze csak ha azokat tényleg helyesnek találjuk. Az aláírás a nevünk beírását jelenti úgy, ahogyan az a banknál is szerepel.

További három jelölőnégyzetet szükséges bejelölni a továbblépéshez.

7. Kattintsunk a lenti gombra, majd banki utalással küldjük el az összeget a váltónak a kapott utasítások szerint

Az ehhez hasonló útmutatók általában itt véget érnek, mi azonban bemutatjuk azt is, hogyan hajtsuk végre helyesen a banki utalást:

Az egyik mód, ha besétálunk bankunk egyik fiókjába, majd az ügyintézővel közöljük az utalás adatait, amelyeket a MrCointól kaptunk.

Ha interneten keresztül is tudjuk kezelni bankszámlánkat, egyszerű dolgunk van: 4 adatot kell megadnunk. Ezek azok, amelyeket a 7-es pontban láthatunk.

1. Számlaszám:  A „Kedvezményezett számlaszáma” felirat után láthatjuk.
2. Számla neve/kedvezményezett neve: jelen esetben MrCoin Ltd.
3. Átutalás összege: az az összeg, amelyet az „Utalandó összeg” után látható. A váltani kívánt kriptó, illetve az esetleg felmerülő költségek összege.
4. Közlemény: fontos rész, a váltó ez alapján azonosítja, hogy kihez tartozik a megrendelés. Mindenki más azonosítót kap, ezért fontos, hogy a sajátodat add meg!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!