Szingapúr kivételt tenne a csereeszközként alkalmazott kriptopénzek adóztatására. Ha a törvényjavaslat elfogadásra kerül, 2020 január elsejétől lépne érvénybe.

A szingapúri kormány adóhivatala felvetette, hogy töröljék el az áruk és szolgáltatások adóját (ÁFA) a kriptopénztranzakciókról abban az esetben, ha azokat csereeszközként használják.

Az Inland Revenue Authority of Singapore (Szingapúri Belföldi Jövedelmi Hivatal – IRAS) publikációja megadott egy e-adó–tervezetet a „Digitális Fizetési Tokenekről”, amely mentesítené az adózás alól az ilyen célra alkalmazott digitális vagyonokat.

Ha elfogadják, az indítványozás 2020 január elsejétől lépne érvénybe, és felülírná a jelenlegi rendszert.

Az IRAS elmondta, hogy a kriptopénzek mostanáig olyan csereszközként voltak kezelve, melynek két különböző készlete van. Egy adóztatható token és a vele kapcsolatos áruk és szolgáltatások készlete.

A dokumentum két jelentős változást javasolna az adózás jövőjére nézve:

 „A digitális fizetési tokenek felhasználása árukra és szolgáltatásokra nem növeli a tokenek készletét, így a digitális tokenek fiat pénzre vagy egyéb digitális fizetési tokenre váltása adómentes lesz.”

Az IRAS azt is javasolta, hogy az új törvények szerint a bányászási tevékenységből eredő tokenjutalmak is adómentesek legyenek. Elmondták:

 „Nincs közvetlen kapcsolat a bányász által nyújtott szolgáltatás és azon személy között, aki meg szeretné erősíteni tranzakcióját, illetve a bányászásból eredő kibányászott tokenek és a blokklánc ökoszisztémája között.

Ezzel ellentétben, „ha egy bányász olyan szolgáltatást nyújt, melynél beazonosíthatóak a felek, akkor ez egy adóztatható szolgáltatás.

Lépést tartanak

Az IRAS a következő tulajdonságok szerint sorolta be a digitális fizetési tokeneket:

(a) kifejezhető egység;

(b) helyettesíthető;

(c) nincs valamilyen valutához kötve névileg vagy értékileg; és

(d) csereszközként van megtervezve a publikum számára, bármilyen megkötés vagy korlátozás nélkül.”

Az IRAS szerint a bitcoin, ether, litecoin, dash, monero, zcash és az xrp megfelel ezeknek a feltételeknek.

A stabilkoinok nem felelnek meg digitális fizetési tokennek a következő tényezők miatt:

 „Egy az amerikai dollárhoz kötött értékű digitális token nem felel meg a digitális fizetési tokenek feltételeinek, ehelyett a pénzügyi szolgáltatások listáján található.”

Az IRAS semmiképen sem amatőr a kriptopénzek szabályainak meghozásában. Szingapúr az egyik USA-n kívüli jelentős nemzet, mely engedélyezte a virtuális valutákat tranzakciós és fizetési célokra.

A bitcoin a legnagyobb ezek közül, hiszen a legtöbb üzlet elfogadja. A második leginkább elterjedt kriptopénz Szingapúrban a litecoin, melyet globálisan is sokan használnak.

Olvastad már? Bitcoinvásárlás a MrCoinnal!

A Monetary Authority of Singapore (MAS) 2014-ben kezdett dolgozni ezen valuták szabályozásán, hogy csökkentse a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának kockázatát. Szingapúr a világ első országa, mely akadályozások nélkül szabályoz a kriptopénzek növekedésével arányosan.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂