Június 18-a, ez pedig azt jelenti, hogy a Facebook kriptopénze, mely semmiben sem hasonlít a bitcoin hoz, hamarosan köztudottá válik. Azok számára, akik még nem tudták, a Facebook a jövő hét során mutatja be blokkláncökoszisztémájának fehér könyvét.

A közelgő esemény miatt számos kommentátor osztotta meg véleményét a témával kapcsolatban.

Peter Schiff, neves aranybefektető és libertariánus közgazdász elmondta a Facebook „Globalcoin és/vagy Libra” nevű projektjéről, hogy rossz hír a bitcoin számára. Schiff korábban olyan neves emberekkel vitatta meg a kriptopénzek témáját, mint Erik Voorhees vagy Barry Silbert.

Elmondta, hogy a Facebook a bankok nélküli embereket fogja megcélozni, „olyan magas inflációjú országokban, mint Venezuela”, ezzel támadva a bitcoin terjedésének legjobb lehetőségeit.

A neves kriptokritikus is azt a tábort erősíti, akik szerint a bitcoinnak nincs valós értéke és így nem is jobb az aranynál – hozzátéve, hogy a Libra stabilabb, olcsóbb és könnyebben használható lesz, mint a bitcoin.

Egyesek források szerint valóban nagyon olcsó, gyors és stabil lesz a Facebook kriptopénzének alkalmazása, melynek értéke számos hagyományos valutához és egyéb „stabil” anyagi eszközhöz lesz rögzítve.

Ezért téved Schiff

Schiff abban nagyot tévedhet, hogy a Globalcoin sok helyzetben vonzóbb lehet, mint a bitcoin. Egyesek szerint az új valuta nem lesz a bitcoin vetélytársa.

A hamarosan megjelenő kriptoeszköz mögött olyan végek állnak, mint a Visa, a MasterCard és maga a Facebook, akik 10 millió dollárt fizettek egy csomópont futtatásáért.

Mivel a kriptopénz valószínűleg egy biztosérme lesz, így sokak szerint a csomópontot futtató cégek adatokért cserébe fektettek a projektbe, melyhez így hozzáférhetnek majd.

A bitcoin ezzel szemben teljes mértékben titkosított lehet, ha megfelelően használjuk. Arthur Hayes a BitMEX-től korábban elmondta:

 „A készpénz sokkal korábban el fog tűnni – ha adataink védelmét szeretnénk –, mint gondolnánk. Ha egyszer eltűnik a készpénz, akkor az adataikat becsben tartó polgárok értékelni fogják a bitcoin alapvető tulajdonságait – mint az értékek diszkrét birtoklását és utaláslát–, majd használatba veszik azt.”

A bitcoin sokak számára egy vagyontárolási forma, mely megegyezik az arannyal, vagy akár túl is szárnyalja azt.

 

Így a bitcoin jelentősége vagyontárolási eszközként is növekedhet, ha csereszközként nem fog. Éppen a Globalcoin sem tudna „beférkőzni” a digitális eszközök érdekszférájába.

Olvastad már? Ezért fog szárnyalni a bitcoin 2021-ben

Egyesek szerint a Globalcoin képes lesz széles körben elterjeszteni a kriptopénzeket, így a bitcoin terjedését is felgyorsítja majd.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Facebook kriptopénze árthat a bitcoinnak?

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Andi 3 hónapja, 3 hete telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #11668

  DLMC19
  Felhasználó

  A bitcoin valóban egy névtelen vagyontárolási forma. Nem régiséget veszek, mert azt el is kell adni. A facebook Coin vásárlási lehetőség lesz, ezért terjedni fog ( a névtelenség nem számít). Az általános számla forgalmat, részben elveszi majd a pénzintézetektől.

 • #11673

  Andi
  Felhasználó

  Itt ismét két külön táborról beszélünk. De a bitcoin elterjedésének biztos segíteni fog, de nem gondolnám veszélybe kerülne a Fb coin miatt.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.