A londoni székhelyű, nemzetközi bróker-óriás, a TP ICAP egy ideje figyelemmel kíséri a bitcoint, és most eldöntötték, beszállnak a kriptó-játékba. A szolgáltatásaik bővítése során kihirdették, hogy mostantól bitcoin határidős kereskedésre is van náluk lehetőség.

A nagy nemzetközi brókercég, a TP ICAP nemrég kihirdette, hogy bővítik a szolgáltatásaik palettáját, és mostantól bitcoin határidős ügyleteket is ajánlanak.

A TP ICAP egy multinacionális közvetítőcég, amelynek főbb működési területei a pénzügyi-, energia- és árupiac.

A Londoni Tőzsdén jegyzett vállalat, és az FTSE 250 Index megalkotója. Ez a lépésük nem történt olyan váratlanul, amilyennek tűnhet, nagyjából már egy éve létrehoztak egy munkacsoportot, amely elsődlegesen a kriptopénzek felhasználási módjait tanulmányozta.

Most, egy évvel később, már láthatjuk a tervüket, hogy mire jutottak: egyike lettek a kevés cégnek, amely bitcoin határidős ügyleteket kínál.

Emellett Duncan Trenholme, a cég projekt-menedzsere úgy érzi, az elkövetkező egy-két évben sok vállalat fog belépni a bitcoin határidő ügyletek piacára:

„Sok szervezet, intézmény próbál rájönni, hogy legális úton hogyan tudnak tokenekkel kereskedni, vagy tárolni azokat, és én sok projekttől várom, hogy a következő egy-két év során belép a piacra.”

Jelen pillanatban a TP ICAP készpénz-elszámolású szerződésekkel kereskedik a CME Group által szabályozott piacon.

Jelenleg a cég az elsődleges üzleti területén van bajban. Tavaly a TP ICAP egy gazdasági válság miatt a piaci értékének mintegy 36%-át vesztette el, mindössze egy nap alatt. Azóta ebből csak 10%-ot sikerült visszaszerezni.

A bevételük 2.2 milliárd dollár volt 2018-ban, amely viszont 3%-kal magasabb a 2017-es értéknél.

Most úgy tűnik, a kriptopiac esetében a cég új területen akarja kipróbálni magát. Ez jó pozícióba helyezi őket, mint a kevés nagy játékos egyikét, aki kripto-derivatívát kínál az ügyfeleinek.

Most látjuk a Fidelity Investment belépését a kriptopiacra, és a Bakkt, a legjobban várt platform indulását, amely több halasztás után előreláthatóan július 22.-én nyitja meg a kapuit.

Ez az új projekt a londoni helyszínen fut majd, Simon Foster és Duncan Trenholme vezetése alatt.

Tervezik az úgynevezett NDF-ek bevezetését (egyfajta keveréke az opciós és a határidős ügyleteknek), valamint a terjeszkedést az USA-ban és Ázsiában.

 

Mindemellett érdekeltek egyéb kripto-eszközök esetében is, és terveik szerint a cég maga fogja a kereskedési tevékenységet végezni.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂