A Bakkt nevű intézményes kereskedési platform bejelentette a bitcoin határidős ügyletek indulási dátumát, a Holdra szálláshoz hasonlítva az eseményt.

Egy június 23-i blogbejegyzésben Adam White, korábbi Coinbase-alkalmazott, a Bakkt jelenlegi COO-ja július 22-ét jelölte meg a felhasználói tesztelés kezdőnapjaként:

„Július 22.-én, két nappal az Apollo-11 küldetésének 50. évfordulója után a Bakkt elindítja a nyitott tesztelést a felhasználók számára, a bitcoin határidős ügyletek esetében , az US ICE futures alapján.

Ez a bejelentés régóta váratott magára. A Bakkt, amely tavaly augusztusban, az intézményi befektetők számára paradigmaváltó kripto-ökoszisztémaként definiálta magát, többször is elcsúsztatta az indulást.

A szabályozás bizonytalanságai – amelyek megoldása sok fejfájást okozott a Bakkt csapatának – bármely termék esetében központi szerepet játszanak a döntéshozatal folyamatában.

A bitcoin határidős ügyletei az elsők lesznek a választékból, de a teljes szolgáltatási paletta továbbra is ismeretlen.

A tesztelés időzítése mindenesetre tökéletes, a hasonló területen működő CME-csoport az utána következő héten teszi nyilvánossá a forgalmi számait. Májusban a CME a határidős ügyletek esetében átlépte az 500 millió dolláros kereskedési volument.

Emellett a mai napon indult el a Cryptoindex, egy új kriptopénzindex szolgáltatás, amely lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a Reuters, Bloomberg és a TradingView felületein elérhető információkhoz hozzáférjenek a bitcoin, és mintegy száz egyéb kriptopénz és token esetében.

Ezzel egyidőben a CBOE, amely a világon elsőként indított bitcoin határidős kereskedést, ebben a hónapban le fogja állítani ezen szolgáltatását.

Érdekesség, hogy a döntés rossz kommunikációjáért a vezetőséget okolják, hiszen a bejelentés mindössze néhány héttel a hirtelen, és egyelőre tartósnak kinéző  bikafutam előtt került napvilágra, amely során a bitcoin 4000-ről egészen 9000 dollárig emelkedett.

White így folytatta:

„A Bakkt egyfajta holdrakéta lesz, de egyben földhözragadt próbálkozás is, hogy támogassuk a pénzügyi rendszer jövőjét, és a blokklánc-technológia tömeges elterjedését.”

A maga módján a Bakkt a jövőre nézve a helyes utat választotta, hogy segítsen az intézményeknek biztonságos körülmények között belépni erre a piacra.

A jövő persze tartogathat meglepetéseket, akár még rövid távon is. A FATF nevű államközi szervezet például a jövőben szigorúbb jelentési kötelezettséget róna a kriptovonatkozású vállalkozásokra.

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

A résztvevő 200 ország, köztük az összes G20-tag is ígéretet tett a követelmények betartatására, amely sok kritikát fog gerjeszteni az elkövetkező hetek során.

A tőzsdéket bankként kezelve, az ellenzők szerint a FATF teljesen rossz információkkal rendelkezik arról, hogy hogyan is működnek a kriptopénzes tranzakciók.

 Mit gondolsz a Bakkt tesztüzeméről? Tudasd velünk kommentben!

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A BAKKT bitcoin határidős kereskedést tesztel júliusban

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 4 hónapja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.