Facebook kriptopénze árthat a bitcoinnak?

-

Június 18-a, ez pedig azt jelenti, hogy a Facebook kriptopénze, mely semmiben sem hasonlít a bitcoin hoz, hamarosan köztudottá válik. Azok számára, akik még nem tudták, a Facebook a jövő hét során mutatja be blokkláncökoszisztémájának fehér könyvét.
A közelgő esemény miatt számos kommentátor osztotta meg véleményét a témával kapcsolatban.

Peter Schiff, neves aranybefektető és libertariánus közgazdász elmondta a Facebook „Globalcoin és/vagy Libra” nevű projektjéről, hogy rossz hír a bitcoin számára. Schiff korábban olyan neves emberekkel vitatta meg a kriptopénzek témáját, mint Erik Voorhees vagy Barry Silbert.
Elmondta, hogy a Facebook a bankok nélküli embereket fogja megcélozni, „olyan magas inflációjú országokban, mint Venezuela”, ezzel támadva a bitcoin terjedésének legjobb lehetőségeit.


A neves kriptokritikus is azt a tábort erősíti, akik szerint a bitcoinnak nincs valós értéke és így nem is jobb az aranynál – hozzátéve, hogy a Libra stabilabb, olcsóbb és könnyebben használható lesz, mint a bitcoin.
Egyesek források szerint valóban nagyon olcsó, gyors és stabil lesz a Facebook kriptopénzének alkalmazása, melynek értéke számos hagyományos valutához és egyéb „stabil” anyagi eszközhöz lesz rögzítve.

Ezért téved Schiff

Schiff abban nagyot tévedhet, hogy a Globalcoin sok helyzetben vonzóbb lehet, mint a bitcoin. Egyesek szerint az új valuta nem lesz a bitcoin vetélytársa.
A hamarosan megjelenő kriptoeszköz mögött olyan végek állnak, mint a Visa, a MasterCard és maga a Facebook, akik 10 millió dollárt fizettek egy csomópont futtatásáért.
Mivel a kriptopénz valószínűleg egy biztosérme lesz, így sokak szerint a csomópontot futtató cégek adatokért cserébe fektettek a projektbe, melyhez így hozzáférhetnek majd.
A bitcoin ezzel szemben teljes mértékben titkosított lehet, ha megfelelően használjuk. Arthur Hayes a BitMEX-től korábban elmondta:

 „A készpénz sokkal korábban el fog tűnni – ha adataink védelmét szeretnénk –, mint gondolnánk. Ha egyszer eltűnik a készpénz, akkor az adataikat becsben tartó polgárok értékelni fogják a bitcoin alapvető tulajdonságait – mint az értékek diszkrét birtoklását és utaláslát–, majd használatba veszik azt.”

A bitcoin sokak számára egy vagyontárolási forma, mely megegyezik az arannyal, vagy akár túl is szárnyalja azt.

 
Így a bitcoin jelentősége vagyontárolási eszközként is növekedhet, ha csereszközként nem fog. Éppen a Globalcoin sem tudna „beférkőzni” a digitális eszközök érdekszférájába.

Olvastad már? Ezért fog szárnyalni a bitcoin 2021-ben

Egyesek szerint a Globalcoin képes lesz széles körben elterjeszteni a kriptopénzeket, így a bitcoin terjedését is felgyorsítja majd.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!