Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 24.000 fölött a BTC

-

A Bitcoin pénteken már a harmadik egymást követő napon emelkedett, mivel az árak 24.000 dollár fölé nőttek a munkahét végén.
A mai emelkedésre azért került sor, mert a kriptopiaci hangulat továbbra is bullish, miután a Fed szerdán kamatemelést hajtott végre. Az Ethereum szintén emelkedett, mivel az árak megközelítették az 1800 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) már a harmadik egymást követő napon emelkedett, mivel az árak a mai napon 24.000 dollár fölé nőttek.
A világ legnagyobb kriptopénze a nap folyamán korábban 24.294,79 dolláron érte el a napközbeni csúcsot, ami azt követően következett be, hogy a BTC csütörtökön 22.722,27 dolláros mélyponton volt.
A pénteki csúcson a BTC/USD június 12. óta a legmagasabb ponton állt, amikor a coinnal 26.000 dollár felett kereskedtek.

BTC/USD – Napi grafikon

A mozgás eredményeként a bitcoin most a 24.200 dollárnál lévő hosszú távú ellenállási szintnek ütközött, és néhány korábbi bika úgy döntött, hogy felszámolja pozícióit.
Emiatt a korábbi lendület pillanatnyilag visszaesett, és a token e sorok írásakor most 24.040,61 dolláron áll.
Bár a bikák valószínűleg a 25.000 dollár felé való elmozdulást célozzák meg, ahhoz, hogy elérjék ezt a pontot, a 14 napos RSI 62-es felső határát kell leküzdeniük.

Ethereum

A bitcoinhoz hasonlóan az ethereum (ETH) is meghosszabbította a közelmúltbeli győzelmi szériáját, és közben már a harmadik egymást követő napon emelkedett felfelé.
A legutóbbi csúcson az ETH/USD 1.774,58 dollárra nőtt, ami kevesebb mint 24 órával azután történt, hogy a token 1.604,89 dollárt ért el.
Ez volt az ethereum legmagasabb ára június 10-e óta, amikor az árak 1.800 dollár feletti csúcson jártak.

ETH/USD – Napi grafikon

A bitcoinhoz hasonlóan azonban a korábbi bullish momentum a mai kereskedési nap előrehaladtával utat kapott, és a token jelenleg 1.604,89 dolláron jár.
Eközben a 14 napos relatív erősség index nem tudott kitörni a 66-os szintnél lévő plafonból, és ezt követően mostanra 63,72-es értékre esett vissza.
Ha a bikák el akarják érni a jövő hétvégén az 1.800 dolláros célt, akkor az árfolyam erejének túl kell ugrania ezen az akadályon.

Olvastad már? Tovább terjed a cryptojacking

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 5 kripto az előrejelzések szerint berobban ebben a bikafutamban

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca a 2024-es bikafutás lendületének növekedésével pezseg a várakozástól, ami felhívja a figyelmet a kivételes ígéretet mutató érmék egy kiválasztott csoportjára. Jelen elemzés öt...

Új uniós MiCA kriptorendelet: Mi változott és miért?

A pénzmosással és a tiltott tevékenységekkel kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul az Európai Parlament április 24-én új szabályokat hagyott jóvá a kriptopénzekkel kapcsolatos problémák leküzdésére. A szabályok...

Mikor várható a Bitcoin bikapiaci csúcspontja

A Rekt Capital egy nemrégiben készült elemzésében tárgyalta a Bitcoin „veszélyzónájának" koncepcióját, amely jellemzően a feleződési esemény előtt következik be. Ez az időszak gyakran történelmi...

A top kriptók, hogy nyugdíjba vonulj és vegyél egy vadonatúj Porsche-t 2025-ben

Vendégbejegyzés A mostani bikafutás szárnyal, és a hozzáértő befektetők olyan jövőbeli nyereségeket szemmel tartanak, amelyek 2025-re átalakíthatják pénzügyi helyzetüket. Ez a rálátás a kriptovaluták erőteljes keverékét...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!