Tovább terjed a cryptojacking

-

A mások számítógépével történő, rejtett kriptobányászat továbbra is jelentős problémát okoz, dacára a kriptopiac és az árfolyamok jelenlegi gyengélkedésének.
A cryptojacking továbbra is kedvelt módszere a kiberbűnözőknek, a SonicWall, egy amerikai biztonsági vállalat legutóbbi jelentése alapján 2022 első felében 30%-kal nőtt az ilyen esetek száma a tavalyihoz képest.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez dollárban számolva 66,7 milliós növekedést jelent, az áldozatok pedig sokszor tudatában sincsenek, hogy a gépeiket eltérítették.
A cég jelentése arra is kitér, hogy több faktor van, amelyek különösen kedveznek ennek a fajta csalásnak.
2021 decemberében egy széles körűen elterjedt sebezhetőséget találtak, amelyet a támadók ki tudnak használni, hogy átvegyék az irányítást a megcélzott gépeken.
Forrás: SonicWall

Másodsorban érdemes hozzátenni, hogy a cryptojacking elkövetése sokkal kisebb kockázattal jár, mint például a zsarolóvírusok alkalmazása, hiszen ez utóbbiakat úgymond be is kell jelenteni, nyilvánosan, de legalábbis az áldozatok számára.
A cryptojacking esetén a felhasználók sokszor észre sem veszik, ha a gépeik, hálózataik megfertőződtek.
A támadók a célpontokat is megváltoztatták. Kormányok, egészségügyi, vagy oktatási intézmények helyett most a kiskereskedelem és a pénzügy a kedvelt irány.
A pénzügyi szektorban elkövetett cryptojacking aránya 269%-os növekedést mutat, a kiskereskedelem követi a listán, 63%-kal. A kiskereskedelmi szektor eddig a lista alján helyezkedett el.
A szakértők szerint a cryptojacking is reagál valamennyire a piaci teljesítményre, az év eleje óta, ahogyan az árfolyamok is, úgy a cryptojacking is csökkenő jövedelmezőséget.
Az első negyedében jelentősen nagyobb forgalmat tapasztaltak, de aztán a nyár közeledtével ez a trend visszafogottabbá vált.
Ennek alapján az a várakozás, hogy a harmadik negyedévre tovább csökkenhet az ilyen támadások száma, év végére azonban ismét növekedést lehet majd látni.
A nyári visszahúzódást a jelenlegi nézetek alapján az is okozhatja, hogy a kriptopiac az év eleje óta 57%-os csökkenést élt meg.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!