Miért lőtt ki a kriptó, ha rossz hírek érkeztek?

-

A Fed azon kísérletei, hogy a kamatlábak emelésével visszaszorítsa az inflációt, általában az egész piacon a befektetési aktivitás visszahúzódásával járnak.
A kriptopiacok a 75 bázispontos kamatemelés bejelentése óta pumpoltak az Egyesült Államokban, a szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a piacok kezdetben sokkal rosszabbra készülhettek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 27-én a Bitcoin (BTC) árfolyama mintegy 8%-kal a 22.500 dolláros szint közepére ugrott, miután a Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) ismét kamatemelésről döntött.
Sok más vezető kriptoeszköz ára is megugrott, az Ether (ETH), a Polkadot (DOT) és a Polygon (MATIC) is figyelemre méltó kétszámjegyű emelkedést produkált az elmúlt 24 órában.
A Quantum Economics alapítója és vezérigazgatója, Mati Greenspan szerdán tréfásan megkérdőjelezte a Twitteren, hogy ez egy „bikás árfolyamemelkedés” lenne.
A Cointelegraph-nak nyilatkozva Greenspan megjegyezte, hogy a befektetők egyértelműen rosszabbra számítottak, és azt sugallta, hogy ez a legutóbbi megugrás egyáltalán nem rendkívüli.

„A piacok szeretnek felfelé menni a Fed-napokon, még akkor is, ha a döntésük kemény. Powell különösen ügyes a rossz hírek közlésében. A befektetők egyértelműen rosszabbra számítottak.”


A Fed azon kísérletei, hogy a kamatlábak emelésével visszaszorítsa az inflációt, általában a befektetési aktivitás visszahúzódásával járnak az egész piacon.
A közösség körében azonban megoszlanak a vélemények arról, hogy a legutóbbi pumpnak lesz-e elég lendülete ahhoz, hogy tartósan emelkedjen, vagy jelentős visszalépés várható, mielőtt a piac teljesen helyreállna.


Pav Hundal, az ausztrál Swyftx kriptotőzsde elemzője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a céget „meglepte a tegnapi kamatemelésre adott túláradó reakció”, mivel a mögöttes makrokörnyezet még mindig a levegőben lóg.

A Fed mond valamit, a piacok pedig úgy tűnik, hogy minden egyes kamatemelésnél valami mást hallanak. Júniusban a Fed azt sugallta, hogy a nagy kamatemelések „szokatlanok” lesznek, ezúttal pedig Jay Powell utalt arra, hogy az emelés üteme „lassulhat”.

„A legjobb mérőeszköz a jövőre nézve a mögöttes gazdasági adatok, és legalábbis egyelőre úgy tűnik, hogy az inflációs nyomás némileg enyhül, mivel a gázárak csökkennek az olyan alapvető élelmiszerek határidős áraival együtt, mint a kukorica és a búza, valamint néhány szállítási költség” – tette hozzá.
Hundal megjegyezte továbbá, hogy a Swyftx 100%-os növekedést tapasztalt a korai kereskedés során a hírek megjelenése után, ami azt jelzi, hogy „egyértelműen sokan vannak, akik értéket látnak a jelenlegi piaci árakban”.
Az elemző hangsúlyozta, hogy egy szélesebb körű bullish vagy bearish trend addig valószínűleg nem fog megmutatkozni, amíg az Egyesült Államok nem tesz közzé fontos adatokat a bruttó hazai termék (GDP) teljesítményével kapcsolatban az elkövetkező napokban, ami jelezheti, hogy az ország hivatalosan recesszióban van-e vagy sem:

„A jó hír az, hogy nem kell túl sokáig várnunk arra, hogy lássuk, mi történik a kriptopiaccal, ha a kezdeti volatilitás elmúlik. Az USA hamarosan közzéteszi a GDP-adatait, és ez egy nagy stresszteszt lesz. Bármilyen negatív hangulat itt eltörölheti a közelmúltbeli nyereségeket.”

„De ha a makrokörnyezet a rugalmasság jeleit kezdi mutatni, akkor azt láthatjuk, hogy a kriptopiaci kapitalizáció az 1 billió USD-s ponton stabilizálódik, és onnan ralizik majd” – tette hozzá.

Olvastad már? Anti-FUD fundot indít a KuCoin vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!