Bobby Ong eladná a jövőben a Coingeckót, de még nincs itt ennek az ideje

-

Bár a CoinMarketCapet a Binance felvásárolta a 2017 utáni kriptotéli időszakban, a jelenlegi medvepiac nem a megfelelő idő a CoinGecko eladására, mondta a COO.
A CoinGecko független kriptopénz-követő weboldal nyitott a felvásárlásokra, de nem most, a platform társalapítója szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinGeckót megviselte a jelenlegi kriptomedvepiac, de a cég távol áll az eladástól, mondta Bobby Ong, a CoinGecko vezérigazgatója a Cointelegraph-nak.
Ong úgy véli, hogy minden kriptóhoz kapcsolódó vállalatot érint az iparág ciklikus jellege, mivel általában jól teljesítenek a bikapiacok idején, és küzdenek a medvepiacok alatt.

„Ebben a kriptotéli időszakban minket a CoinGeckónál is hasonlóan érint a dolog. Ez lesz a harmadik kriptotelünk, és a CoinGecko fejlesztésére összpontosítunk, hogy felkészüljünk az esetlegesen ismét bekövetkező bikafutásra” – mondta Ong.

A COO szerint a CoinGecko júliusban 100 millió havi oldalletöltést ért el, 85%-os forgalomcsökkenést tapasztalva a 2021. novemberi csúcshoz képest.
A forgalom csökkenése összhangban van a bitcoin ármozgásával, amely tavaly novemberben 68.000 dollár fölötti történelmi csúcsot ért el.
„Ez mindenképpen hatással volt a bevételekre, mivel a reklám az egyik fő bevételi forrásunk, és ez a kapott oldalmegtekintések függvénye” – jegyezte meg Ong. Azt is elmondta, hogy a CoinGeckón az új tokenek listázási üteme körülbelül 70%-kal csökkent a tavalyi évhez képest.
A zsugorodó bevételek és a kriptopiac körüli folyamatos bizonytalanság ellenére a CoinGecko még mindig tartja magát a csapat létszámát tekintve.

A cég az elmúlt hét hónap alatt majdnem megduplázta a dolgozóinak számát, 30-ról 57 csapattagra, és nem bocsátott el egyetlen alkalmazottat sem. A CoinGecko nem vezetett be semmilyen felvételi stopot sem Ong elmondása szerint.
„Sőt, a medvepiac ellenére most fizettünk ki egy kis bónuszt minden csapattagnak 2022 első felére. Emellett folyamatban van a fizetéseink felülvizsgálata is, hogy versenyképesebbé tegyük a legjobb tehetségek felvételét és megtartását” – jelentette ki a COO, megjegyezve, hogy a CoinGecko az év hátralévő részében még néhány nyitott pozíciót tart fenn.
A CoinGecko a legnagyobb riválisa a CoinMarketCap kriptoárfolyam-követő weboldalnak, amelyet 2020 áprilisában vásárolt meg a Binance.
A felvásárlásra a 2017 utáni kriptotéli időszakban került sor, a Bitcoin a felvásárlás hónapjában 7000-8000 dollár között mozgott.
A Binance hivatalosan soha nem jelentette be az üzlet költségét, miközben a pletykák szerint mindez 400 millió dollárba került a cégnek.

Bitcoin árfolyamgrafikon 2017 májusától 2020 áprilisáig. Forrás: CoinGecko

A CoinMarketCap felvásárlását követően Ong elmondta, hogy a céget többször is megkeresték tőzsdék, kockázati tőkések és angyalbefektetők, de a CoinGecko úgy döntött, hogy a függetlenséget helyezi előtérbe és semleges marad.
A vállalat nézetei azóta némileg megváltoztak, mivel a CoinGecko úgy véli, hogy egy nap talán eladhatja platformot, mondta Ong, kijelentve:

„Egy bizonyos ponton a jövőben nyitottak leszünk a cég eladására, de jelenleg még túl korai lenne eladni. A kriptoipar még mindig az első körben van, és az elkövetkező években nagy növekedés várható.”

Ong ismét azt jósolta, hogy „bármi, ami tokenizálható, a jövőben tokenizálva lesz”, amihez egy megbízható forrásra lenne szükség, hogy nyomon lehessen követni az összes ilyen tokent.
„A CoinGecko célja, hogy a decentralizált jövőt erősítse azáltal, hogy az alapinfrastruktúra lesz, amely segít az embereknek abban, hogy a jövőben listázásra kerülő több millió tokenről megkapják a szükséges információkat” – jegyezte meg a COO.
Azt is hangsúlyozta, hogy a medvepiac a legjobb időszak arra, hogy nagyszerű termékek építésére összpontosítsunk, mivel „lényegesen kevesebb a zaj és a rövid távú trendek által okozott zavaró tényező”.

Olvastad már? A Tesla a jelentések szerint 64 millió dollárt nyert a bitcoinból

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!