A Tesla a jelentések szerint 64 millió dollárt nyert a bitcoinból

-

Elon Musk elektromos járműveket gyártó vállalata a második negyedévben a BTC 75%-át adta el. A vállalat általános nyereségességét befolyásolta az infláció és az akkumulátorcellákért folyó verseny.
A Tesla döntése, hogy eladta Bitcoin (BTC) tartalékának nagy részét, a második negyedévben busás nyereséget hozott a vállalatnak, még akkor is, amikor a kriptodevizák ára medvepiacra zuhant.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tesla 2022 első hat hónapjában 170 millió dollár értékvesztést könyvelt el „a Bitcoin-állományok könyv szerinti értékének változásából adódóan” – derül ki az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez, az SEC-hez benyújtott hivatalos 10-Q formanyomtatványból.
Miután a második negyedévben a BTC-készlet 75%-át dollárért adta el, a vállalat 64 millió dolláros realizált nyereséget ért el.
A pénzügyekben értékvesztés akkor keletkezik, ha egy vállalat által tartott eszköz valós értéke a befektetés könyv szerinti értéke alá csökken.


A Tesla a második negyedévben 16,93 milliárd dolláros bevétel mellett 2,27 dolláros részvényenkénti nyereséget ért el. Bár a nyereségesség az első negyedévhez képest csökkent, az egy évvel ezelőtti szinthez képest nőtt.
A vállalat jövedelmezőségére azonban hatással volt a növekvő infláció és az akkumulátorcellákért folytatott növekvő verseny.
Az elektromosjármű-gyártónak még mindig 10.800 BTC van a könyveiben a Bitcoin Treasuries szerint. A jelenlegi 22.000 dollár körüli BTC-árfolyamon a Tesla digitáliseszköz-állománya nagyjából 237 millió dollárt ér.
A 10-K közzététel nem tárt fel új információkat a Tesla digitáliseszköz-stratégiájáról. A vállalat azonban kijelentette, hogy idővel növelheti vagy csökkentheti az állományát:

„Mint minden befektetés esetében, és összhangban azzal, ahogyan a fiatalapú készpénz- és készpénzegyenértékes számlákat kezeljük, a digitális eszközökben lévő állományunkat bármikor növelhetjük vagy csökkenthetjük az üzleti szükségletek, valamint a piaci és környezeti feltételekről alkotott véleményünk alapján.”

Olvastad már? Házkutatást tartottak a Terraform Labs alapítójánál

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!