Anti-FUD fundot indít a KuCoin vezérigazgatója

-

A tőzsde Anti-FUD Alapja nem sokkal azután jön létre, hogy a KuCoin vezérigazgatója, Johnny Lyu összeveszett egy rémhírterjesztővel, aki azt állította, hogy a tőzsde fizetésképtelen.
A KuCoin kriptotőzsde vezérigazgatója elindít egy „Anti-FUD Alapot”, hogy felkutassa a „FUD-osokat” és esetlegesen jogi lépéseket tegyen ellenük, valamint hogy a kriptofelhasználókat a félretájékoztatás felismerésére nevelje.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Johnny Lyu, a tőzsde vezérigazgatója egy keddi Twitter-szálban jelentette be az alapot. Történt mindez néhány nappal azután, hogy egy blogbejegyzést tett közzé, amelyben kritizálta Otteroooo Twitter-felhasználót, amiért az hamis információkat terjesztett a cégéről.


Lyu elmondta, hogy az Anti-FUD alap három elemet fog lefedni, az első az oktatás, amely „ismereteket fog nyújtani, beleértve azt, hogy mi a FUD és hogyan lehet megkülönböztetni” online és offline eszközökkel.
Az alap emellett motiválja és elismerésben részesíti azokat az ágazati vezetőket és befolyásos személyiségeket, akik felelősségteljesen, megbízható információkkal látják el közösségüket, és segítenek követőiknek elkerülni a FUD-ot.
Végezetül az alap célja, hogy hatékonyan nyomon kövesse a „szándékosan FUD-ot terjesztő” személyeket, és esetlegesen jogi lépéseket tegyen ellenük.

„A FUD és a pánikkeltés árt a projekteknek, a felhasználóknak és az iparágnak. Ezeket a cselekményeket felelősségre kell vonni” – magyarázta Lyu.

A hét elején az Indian Expressnek nyilatkozva Lyu a piaci FUD témájával kapcsolatban elmondta, hogy a pletykákat terjesztő embereket felelősségre kell vonni a szavaikért, mivel azok hatással lehetnek a piacra, és hozzátette, hogy szerinte a Web3 technológia megoldhatja a nyomon követhetőséggel és elszámoltathatósággal kapcsolatos problémákat:

„A Web 2.0 korszakában az elszámoltathatósági mechanizmus nem eléggé kiforrott, és a pletykák terjesztésének költsége nagyon alacsony.”

A megjegyzés után hozzátette, hogy a cég erőfeszítéseket tesz szolgáltatásai indiai kiterjesztésére.
Az alap elindítása röviddel azután történt, hogy Lyu július 2-án heves szóváltásba keveredett a kriptoiparban informátornak számító Otteroooo-val.
Otteroooo azzal vádolta a KuCoint, hogy az túlzottan ki volt téve a korábbi Wrapped LUNA (wLUNA) tokennek, amely májusban drámai módon összeomlott, és a tőzsde emiatt fizetésképtelenné vált.
Lyu tagadta, hogy a tőzsde belső kitettséggel rendelkezett volna a LUNA-val szemben, és hogy fizetésképtelen lenne. Otteroooo fiókját azóta eltávolították a Twitterről.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

Az OpenSea bevezette a Binance Chain támogatását

A legnagyobb forgalmat bonyolító NFT-piactér az OpenSea a hét elején jelentette be, hogy integrálja a rendszerébe a Binance Chain blokkláncát. A felhasználóknak így lehetősége lesz,...

Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával. Ennek...

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!