Az FBI figyelmeztetést adott ki a likviditási bányászatról

-

Az amerikai nyomozóhatóság nemrégiben arra figyelmeztette a kriptobefektetőket, hogy legyen óvatosak a likviditási bányászattal, mivel az ehhez köthető csalások már több, mint 70 millió dollárnyi veszteséget okoztak az áldozatoknak.

„Az FBI arról értesíti az amerikai lakosságot, hogy az úgynevezett Likviditási Bányászat típusú csalások egyre nagyobb mértékben veszik célba a befektetőket, hogy kicsalják tőlük a kriptopénzeiket. A Likviditási Bányászatot sokszor olyan befektetésként reklámozzák, amellyel passzív bevételhez lehet jutni.”

A valódi projektek esetén a befektetők letétbe helyezik a kriptopénzeik egy részét, hogy likviditást biztosítsanak a tőzsdei kereskedők részére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezért cserébe megkapják a kereskedők által fizetett jutalék egy részét. A csaló projektek esetében viszont ezekről a platformokról az elkövetők egyszerűen kiutalják maguknak az áldozatok kriptóit.
A hatóság azt is kiemelte, hogy a legtöbb esetben az új felhasználókat a közösségi médián keresztül, randialkalmazásokban, vagy akár közvetlen üzenetben szólítják meg, és próbálják befektetésre ösztönözni.
Az áldozatok a saját tárcáikat összekapcsolják a likviditási bányászatot ajánló platformokkal, és ezután nyomon tudják követni a lekötéseik hozamát, de gyakran ezek a hozamok is hamis számokat mutatnak.
Ezzel lehet meggyőzni az embereket, hogy a befektetésük jövedelmet termel, és így még további vásárlásra ösztönözni őket.
Mikor pedig eljön az idő, a csalók általában egyszerűen elutalják maguknak az addig beutalt kriptopénzt, olyan tárcákba, amelyek az ő fennhatóságuk alatt áll.  A felhasználók ilyenkor a beutalt pénzükből semmit sem kapnak vissza.

Az FBI közleménye alapján 2019 januárja óta az ilyen típusú internetes csalásokkal összesen 70 millió dolláros kárt okoztak az áldozatoknak az elkövetők.

Olvastad már? 3 jel, ami arra utal hogy a bitcoin árfolyama már elérte az alját

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!