Hong-kong a leginkább kriptobarát város

-

Az ország felkészültségének kiszámításához figyelembe vett tényezők a lakosságszámmal és a földrajzi nagysággal arányos kripto ATM-ek száma, valamint a 100 000 főre jutó blokklánc-startupok száma lett.
Míg a kripto létezésének kulcsa továbbra is a lakossági elfogadottság, a kriptó általános elterjedéséhez vezető úton a kormányoknak olyan támogató infrastruktúrát kell létrehozniuk, amely kiszolgálja a technológia és az emberek igényeit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az olyan tényezők, mint a kripto ATM-ek telepítése, a kriptopárti szabályozás, a startup-kultúra és a tisztességes adórendszer jelzik egy ország készségét a kriptovaluták elfogadására.
Ezeket a tényezőket figyelembe véve a Forex Suggest tanulmánya kimutatta, hogy Hongkong a legjobban felkészülve a kriptopénzek széles körű bevezetésére, 8,6-os pontszámmal.
Annak ellenére, hogy a szigetországnál nagyobb kriptoinfrastruktúrával rendelkezik, az Egyesült Államok és Svájc alacsonyabb, 7,7, illetve 7,5 kripto-felkészültségi pontszámmal került be az első háromba.

A tanulmányban egy ország felkészültségének kiszámításához figyelembe vett legnagyobb tényezők a kripto ATM-ek száma az adott ország lakosságával és földrajzi méretével arányosan, valamint a 100 000 főre jutó blokklánc-startupok száma voltak.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ennek eredményeként Hongkong kisebb földterülete segítette az országot a lista élére.
A CoinATMRadar adatai azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban található a globális kripto ATM telepítések 88%-a. Ezzel szemben Hongkongban 146 kripto ATM-et telepítettek, ami a kripto ATM-ek mindössze 0,4%-át teszi ki világszerte.
A kisebb területnek köszönhetően viszont a hongkongi lakosok soha nincsenek 7 kilométernél (4,3 mérföldnél) messzebb egy kripto ATM-től.

Ezzel szemben Svájcban minden 161,5 mérföldön (260 km) van egy kripto ATM, míg az Egyesült Államokban minden 168,3 mérföldön (271 km) van ilen készülék.
A kriptoadó a legnagyobb visszatartó erő a kriptó általános elterjedését illetően. Hongkong, Svájc, Panama, Portugália, Németország, Malajzia és Törökország osztoznak a legalacsonyabb kriptoadóval terhelt tőkenyereségek első helyén.

Egy ország erőfeszítései a növekvő kriptoinfrastruktúra ápolására nagyban függnek a befektetők hangulatától.
Ennek ellenére az olyan nagy gazdaságok befektetői, mint Ausztrália, Írország és az Egyesült Királyság mutatták a legnagyobb érdeklődést a kriptovaluták iránt, ami egészséges versenyt jelez világszerte.
Az Opera Crypto Browser megduplázta a Web3 hozzáférhetőségének javítására tett erőfeszítéseit, és bejelentette, hogy partnerséget kötött a Coin98-zal, egy délkelet-ázsiai székhelyű decentralizált pénzügyi (DeFi) platformmal a Web3 hozzáférhetőségének megerősítése érdekében.
A Coin98 integrálásával az Opera Crypto Browser képes lesz használni az NFT-k, a decentralizált tőzsdék (DEX), láncközi hidak és swap-platformok kínálatát, valamint a kriptopénz-portfóliójuk letétbe helyezésének és kölcsönzésének lehetőségét – derül ki a fejlesztők csütörtöki bejelentésből.

Olvastad már? Rágalmazás miatt perel a Binance vezérigazgatója

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!