Hong-kong a leginkább kriptobarát város

-

Az ország felkészültségének kiszámításához figyelembe vett tényezők a lakosságszámmal és a földrajzi nagysággal arányos kripto ATM-ek száma, valamint a 100 000 főre jutó blokklánc-startupok száma lett.
Míg a kripto létezésének kulcsa továbbra is a lakossági elfogadottság, a kriptó általános elterjedéséhez vezető úton a kormányoknak olyan támogató infrastruktúrát kell létrehozniuk, amely kiszolgálja a technológia és az emberek igényeit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az olyan tényezők, mint a kripto ATM-ek telepítése, a kriptopárti szabályozás, a startup-kultúra és a tisztességes adórendszer jelzik egy ország készségét a kriptovaluták elfogadására.
Ezeket a tényezőket figyelembe véve a Forex Suggest tanulmánya kimutatta, hogy Hongkong a legjobban felkészülve a kriptopénzek széles körű bevezetésére, 8,6-os pontszámmal.
Annak ellenére, hogy a szigetországnál nagyobb kriptoinfrastruktúrával rendelkezik, az Egyesült Államok és Svájc alacsonyabb, 7,7, illetve 7,5 kripto-felkészültségi pontszámmal került be az első háromba.

A tanulmányban egy ország felkészültségének kiszámításához figyelembe vett legnagyobb tényezők a kripto ATM-ek száma az adott ország lakosságával és földrajzi méretével arányosan, valamint a 100 000 főre jutó blokklánc-startupok száma voltak.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Ennek eredményeként Hongkong kisebb földterülete segítette az országot a lista élére.
A CoinATMRadar adatai azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban található a globális kripto ATM telepítések 88%-a. Ezzel szemben Hongkongban 146 kripto ATM-et telepítettek, ami a kripto ATM-ek mindössze 0,4%-át teszi ki világszerte.
A kisebb területnek köszönhetően viszont a hongkongi lakosok soha nincsenek 7 kilométernél (4,3 mérföldnél) messzebb egy kripto ATM-től.

Ezzel szemben Svájcban minden 161,5 mérföldön (260 km) van egy kripto ATM, míg az Egyesült Államokban minden 168,3 mérföldön (271 km) van ilen készülék.
A kriptoadó a legnagyobb visszatartó erő a kriptó általános elterjedését illetően. Hongkong, Svájc, Panama, Portugália, Németország, Malajzia és Törökország osztoznak a legalacsonyabb kriptoadóval terhelt tőkenyereségek első helyén.

Egy ország erőfeszítései a növekvő kriptoinfrastruktúra ápolására nagyban függnek a befektetők hangulatától.
Ennek ellenére az olyan nagy gazdaságok befektetői, mint Ausztrália, Írország és az Egyesült Királyság mutatták a legnagyobb érdeklődést a kriptovaluták iránt, ami egészséges versenyt jelez világszerte.
Az Opera Crypto Browser megduplázta a Web3 hozzáférhetőségének javítására tett erőfeszítéseit, és bejelentette, hogy partnerséget kötött a Coin98-zal, egy délkelet-ázsiai székhelyű decentralizált pénzügyi (DeFi) platformmal a Web3 hozzáférhetőségének megerősítése érdekében.
A Coin98 integrálásával az Opera Crypto Browser képes lesz használni az NFT-k, a decentralizált tőzsdék (DEX), láncközi hidak és swap-platformok kínálatát, valamint a kriptopénz-portfóliójuk letétbe helyezésének és kölcsönzésének lehetőségét – derül ki a fejlesztők csütörtöki bejelentésből.

Olvastad már? Rágalmazás miatt perel a Binance vezérigazgatója

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!