Rágalmazás miatt perel a Binance vezérigazgatója

-

A Bloomberg kínai leányvállalata „Zhao Changpeng Ponzi-sémája” címmel újra megjelentetett egy cikket.
A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi irodáját, rágalmazással vádolva azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn a Binance vezérigazgatója, akit a kriptoközösség „CZ” néven ismer, beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi kiadóját, a Modern Media Company Limitedet. A Modern Media egy független szervezet, amely a Bloomberg tartalmát licenceli.
A beadvány rágalmazási követeléseket tartalmazott, amelyek egy lefordított kínai cikkből származnak, és amely azt állította, hogy a tőzsdefőnök kriptoponzi rendszert működtet.
A beadvány dokumentumai szerint a Modern Media olyan jelentést tett közzé, amely „hamis, rosszindulatú és rágalmazó állításokat tartalmazott Zhaóról és cégéről, a Binance Holdings Limitedről”.
A kínai kiadás a Bloomberg június 23-i cikkének saját verzióját közölte „Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?” címmel, de „Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme” címmel jelent meg.
Június 25-én a CZ így kommentálta az eredeti cikket: „Bár a Bloombergnél a legtöbb újságíró jó, de [egy] ezúttal rossz volt”. Hétfőn azt mondta: „Vállaljatok felelősséget a tetteitekért”.


Zhao azért is beperelte a kiadványt, mert a Bloomberg Businessweek kínai kiadásának közösségimédia-fiókjaiban a Ponzira utaló címet használta a cikk népszerűsítésére. A kínai nyelvű cikket a beadványok szerint július 7-én nyomtatásban is terjesztették Hongkong környékén.
A bejelentés egy személyes per, és semmi köze a tőzsdéhez vagy a vállalathoz, ahogy azt a Binance megerősítette, amikor a Cointelegraph az eset kommentálását kérte.
A Bloomberg ellen az Egyesült Államokban is beadtak egy kérelmet az eredeti cikkből származó rágalmazás miatt. Ebben ez állt:

„Meglepő módon az eredeti cikk számos súlyos és rágalmazó állítást tartalmazott Zhao és a Binance ellen, amelyek teljesen megalapozatlanok voltak, és nyilvánvalóan arra irányultak, hogy az olvasókat félrevezessék, és elhitessék, hogy Zhao és a Binance illegális vagy gusztustalan tevékenységet folytat.”

Zhao azt szeretné elérni, hogy a kiadvány ne jelentethesse meg újra az állítólagosan rágalmazó állításokat Hongkongban. A kijelentések eltávolítását és visszahívását is követeli, valamint kártérítést, kamatokat és perköltségeket.
A bírósági dokumentumok szerint a Bloomberg a kereset benyújtása előtt részben eleget tett Zhao néhány aggályának azzal, hogy a cikk címét „A titokzatos Changpeng Zhao” címre változtatta.
Az is magától értetődő, hogy a rágalmazó közösségimédia-posztokat törölték, és a lefordított cikk fizikai példányait visszahívták Hongkongban.
Nem ez az első alkalom, hogy Zhao és a Binance beperelte a médiát. Ahogy arról akkor a Kriptoworld is beszámolt, 2020-ban a Binance Holdings Ltd. beperelte a Forbes Media LLC-t rágalmazásért, de a következő évben csendben ejtette az ügyet.
A Cointelegraph megkereste a Binance képviselőit kommentárért, de a cikk megjelenéséig még nem kaptak választ.

Olvastad már? A kriptovállalatoknak adott tanácsot Jeremy Almond

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!