Rágalmazás miatt perel a Binance vezérigazgatója

-

A Bloomberg kínai leányvállalata „Zhao Changpeng Ponzi-sémája” címmel újra megjelentetett egy cikket.
A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi irodáját, rágalmazással vádolva azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hétfőn a Binance vezérigazgatója, akit a kriptoközösség „CZ” néven ismer, beperelte a Bloomberg Businessweek hongkongi kiadóját, a Modern Media Company Limitedet. A Modern Media egy független szervezet, amely a Bloomberg tartalmát licenceli.
A beadvány rágalmazási követeléseket tartalmazott, amelyek egy lefordított kínai cikkből származnak, és amely azt állította, hogy a tőzsdefőnök kriptoponzi rendszert működtet.
A beadvány dokumentumai szerint a Modern Media olyan jelentést tett közzé, amely „hamis, rosszindulatú és rágalmazó állításokat tartalmazott Zhaóról és cégéről, a Binance Holdings Limitedről”.
A kínai kiadás a Bloomberg június 23-i cikkének saját verzióját közölte „Can Crypto’s Richest Man Stand the Cold?” címmel, de „Zhao Changpeng’s Ponzi Scheme” címmel jelent meg.
Június 25-én a CZ így kommentálta az eredeti cikket: „Bár a Bloombergnél a legtöbb újságíró jó, de [egy] ezúttal rossz volt”. Hétfőn azt mondta: „Vállaljatok felelősséget a tetteitekért”.


Zhao azért is beperelte a kiadványt, mert a Bloomberg Businessweek kínai kiadásának közösségimédia-fiókjaiban a Ponzira utaló címet használta a cikk népszerűsítésére. A kínai nyelvű cikket a beadványok szerint július 7-én nyomtatásban is terjesztették Hongkong környékén.
A bejelentés egy személyes per, és semmi köze a tőzsdéhez vagy a vállalathoz, ahogy azt a Binance megerősítette, amikor a Cointelegraph az eset kommentálását kérte.
A Bloomberg ellen az Egyesült Államokban is beadtak egy kérelmet az eredeti cikkből származó rágalmazás miatt. Ebben ez állt:

„Meglepő módon az eredeti cikk számos súlyos és rágalmazó állítást tartalmazott Zhao és a Binance ellen, amelyek teljesen megalapozatlanok voltak, és nyilvánvalóan arra irányultak, hogy az olvasókat félrevezessék, és elhitessék, hogy Zhao és a Binance illegális vagy gusztustalan tevékenységet folytat.”

Zhao azt szeretné elérni, hogy a kiadvány ne jelentethesse meg újra az állítólagosan rágalmazó állításokat Hongkongban. A kijelentések eltávolítását és visszahívását is követeli, valamint kártérítést, kamatokat és perköltségeket.
A bírósági dokumentumok szerint a Bloomberg a kereset benyújtása előtt részben eleget tett Zhao néhány aggályának azzal, hogy a cikk címét „A titokzatos Changpeng Zhao” címre változtatta.
Az is magától értetődő, hogy a rágalmazó közösségimédia-posztokat törölték, és a lefordított cikk fizikai példányait visszahívták Hongkongban.
Nem ez az első alkalom, hogy Zhao és a Binance beperelte a médiát. Ahogy arról akkor a Kriptoworld is beszámolt, 2020-ban a Binance Holdings Ltd. beperelte a Forbes Media LLC-t rágalmazásért, de a következő évben csendben ejtette az ügyet.
A Cointelegraph megkereste a Binance képviselőit kommentárért, de a cikk megjelenéséig még nem kaptak választ.

Olvastad már? A kriptovállalatoknak adott tanácsot Jeremy Almond

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!