Szünetel a pereskedés – a Binance visszavonja vádjait a Forbes ellen

-

A Binance Holdings ejtette a Forbes ellen rágalmazás miatt korábban beadott keresetét. A kiadvány egyik cikke azt állította, hogy a Binance állítólag meg szerette volna kerülni az amerikai szabályozókat.
A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance visszavonta jogi keresetét, amelyet korábban a Forbes és annak két újságírója ellen adott be rágalmazás miatt – derült ki hivatalos bírósági dokumentumokból.

A Binance Holdings a Forbes és annak két újságírója, Michael Del Castillo és Jason Brett ellen még novemberben kérvényezte a vádemelést, miután egy olyan cikk jelent meg az üzleti kiadványban, amely azt állította, hogy a társaság szándékosan megkerülte az Egyesült Államok pénzügyi szabályozóit.
A vád önkéntes visszavonásáról február 4-én értesítették a New Jersey-i kerületi bíróságot, amellyel a Forbes elleni jogi eljárás befejeződött.
Az újonnan benyújtott kérvény nem tartalmaz informácókat arról, miért döntött így a Binance, mindössze értesíti a bíróságot, hogy a vádlottak ellen benyújtott keresetet önkéntesen visszavonják.
A Fobres oknyomozói egy olyan dokumentum alapján írták meg cikkjüket, amely állítólag a Binance egy volt alkalmazottjától szivárgott ki, és amely állítólag részletezte a cég azon stratégiáit, ahogy az amerikai szabályozókat szerették volna megkerülni az amerikai felhasználóknak történő szolgáltatásnyújtás érdekében.
A dokumentum tanúsága szerint a Binance tervei között szerepelt a különféle szabályozói szervekkel való összefonódás is.
Egyéb állítólagos stratégiák között volt még az önszabályozó szervezetekhez való előzetes csatlakozás, valamint virtuális magánhálózat (VPN) használata, hogy így kerüljék meg a szabályozói ellenőrzéseket.
Az egyébként „Tai Chi dokumentumnak” hívott papírokra alapozott cikk a Binance szerint több millió dollár anyagi kárt okozott a vállalatnak, miközben szerintük „a történet számos hamis, félrevezető és gyalázkodó állítást fogalmazott meg a Binance-szel szemben.
A Binance szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint a vád visszavonása ellenére a cég álláspontja a cikkel kapcsolatban nem változott.
Mint mondták:

„A Binance továbbra is szilárdan kiáll amllett, hogy a 2020. október 29-én megjelent Forbes-cikk hamis és félrevezető. Ahogy azt a társaság kijelentette a Forbes elleni panaszában, a Binance elkötelezett amellett, hogy minden illetékes törvénynek és szabályozásnak megfeleljen, a Forbes által közölt, ezzel ellentétes állítások pedig érdemtelenek. Mindazonáltal, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk felhasználóinknak – különösen az ilyen példa nélküli növekedési időkben – a társaság jelenleg nem fogja erőltetni a pereskedést.”

Nos, ez a kis pereskedés valóban nagyon leszívhatta a tőzsde energiáját, hiszen ahogy arról tegnap a Kriptoworld is beszámolt, a bitcoin rekordárfolyamra való emelkedése közben a váltó weboldala több mint 10 percig elérhetetlenné vált.
A Binance kétes ügyeire egyébkét épp tegnap hívta fel a magyar kriptoközösség figyelmét Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója.
Az Inlock Offtopic Telegram-csoportban akkor a szóban forgó Forbes-cikket is megosztotta.
Tény, hogy a Binance kezd egyre inkább a kriptovilág kontroverzálisabb szereplőjévé válni. Kétesnek tűnő játszmáival nem véletlenül veszíti el egyre több ember bizalmát.

Ennek ellenére az a tény, hogy a Binance rendkívül olcsón és egyszerűen hozza el az átlagemberek számára a kriptopénzek világát, az egyértelműen pozitív.
Továbbra is aggodalomra adhat azonban okot, hogy a sokak által használt kriptotőzsdét egyetlen joghatóságban sem szabályozzák, így egy esetleges bedőlés esetén nem igazán lehetne kihez fordulnia a pórul járt felhasználóknak.

Olvastad már? Mi az a Wrapped Bitcoin?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!