Szünetel a pereskedés – a Binance visszavonja vádjait a Forbes ellen

-

A Binance Holdings ejtette a Forbes ellen rágalmazás miatt korábban beadott keresetét. A kiadvány egyik cikke azt állította, hogy a Binance állítólag meg szerette volna kerülni az amerikai szabályozókat.
A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance visszavonta jogi keresetét, amelyet korábban a Forbes és annak két újságírója ellen adott be rágalmazás miatt – derült ki hivatalos bírósági dokumentumokból.

A Binance Holdings a Forbes és annak két újságírója, Michael Del Castillo és Jason Brett ellen még novemberben kérvényezte a vádemelést, miután egy olyan cikk jelent meg az üzleti kiadványban, amely azt állította, hogy a társaság szándékosan megkerülte az Egyesült Államok pénzügyi szabályozóit.
A vád önkéntes visszavonásáról február 4-én értesítették a New Jersey-i kerületi bíróságot, amellyel a Forbes elleni jogi eljárás befejeződött.
Az újonnan benyújtott kérvény nem tartalmaz informácókat arról, miért döntött így a Binance, mindössze értesíti a bíróságot, hogy a vádlottak ellen benyújtott keresetet önkéntesen visszavonják.
A Fobres oknyomozói egy olyan dokumentum alapján írták meg cikkjüket, amely állítólag a Binance egy volt alkalmazottjától szivárgott ki, és amely állítólag részletezte a cég azon stratégiáit, ahogy az amerikai szabályozókat szerették volna megkerülni az amerikai felhasználóknak történő szolgáltatásnyújtás érdekében.
A dokumentum tanúsága szerint a Binance tervei között szerepelt a különféle szabályozói szervekkel való összefonódás is.
Egyéb állítólagos stratégiák között volt még az önszabályozó szervezetekhez való előzetes csatlakozás, valamint virtuális magánhálózat (VPN) használata, hogy így kerüljék meg a szabályozói ellenőrzéseket.
Az egyébként „Tai Chi dokumentumnak” hívott papírokra alapozott cikk a Binance szerint több millió dollár anyagi kárt okozott a vállalatnak, miközben szerintük „a történet számos hamis, félrevezető és gyalázkodó állítást fogalmazott meg a Binance-szel szemben.
A Binance szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint a vád visszavonása ellenére a cég álláspontja a cikkel kapcsolatban nem változott.
Mint mondták:

„A Binance továbbra is szilárdan kiáll amllett, hogy a 2020. október 29-én megjelent Forbes-cikk hamis és félrevezető. Ahogy azt a társaság kijelentette a Forbes elleni panaszában, a Binance elkötelezett amellett, hogy minden illetékes törvénynek és szabályozásnak megfeleljen, a Forbes által közölt, ezzel ellentétes állítások pedig érdemtelenek. Mindazonáltal, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk felhasználóinknak – különösen az ilyen példa nélküli növekedési időkben – a társaság jelenleg nem fogja erőltetni a pereskedést.”

Nos, ez a kis pereskedés valóban nagyon leszívhatta a tőzsde energiáját, hiszen ahogy arról tegnap a Kriptoworld is beszámolt, a bitcoin rekordárfolyamra való emelkedése közben a váltó weboldala több mint 10 percig elérhetetlenné vált.
A Binance kétes ügyeire egyébkét épp tegnap hívta fel a magyar kriptoközösség figyelmét Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója.
Az Inlock Offtopic Telegram-csoportban akkor a szóban forgó Forbes-cikket is megosztotta.
Tény, hogy a Binance kezd egyre inkább a kriptovilág kontroverzálisabb szereplőjévé válni. Kétesnek tűnő játszmáival nem véletlenül veszíti el egyre több ember bizalmát.

Ennek ellenére az a tény, hogy a Binance rendkívül olcsón és egyszerűen hozza el az átlagemberek számára a kriptopénzek világát, az egyértelműen pozitív.
Továbbra is aggodalomra adhat azonban okot, hogy a sokak által használt kriptotőzsdét egyetlen joghatóságban sem szabályozzák, így egy esetleges bedőlés esetén nem igazán lehetne kihez fordulnia a pórul járt felhasználóknak.

Olvastad már? Mi az a Wrapped Bitcoin?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!