A Bitcoin Pizza ma 470 millió dollárt érne

-

2010-ben Hanyecz László, a Bitcoin korai fejlesztőinek egyike 10000 bitcoint fizetett egy másik közösségi tagnak, hogy szállíttasson ki neki két pizzát a Papa John’s pizzériából.
Mikor azonban az éhség rávitte a programozót, még nem tudhatta, hogy ezekkel a pizzákkal örökre beleírja magát a Bitcoin történelmébe.

Mára ez a történet gyakorlatilag legendává vált. A BTC történelme rövid, de érdekességekkel teli. 2010 május 22-én Hanyecz tulajdonképpen az első fizikai vásárlást hajtotta végre bitcoin segítségével, valami kézzelfoghatóért fizetve egy másik bitcoinernek.
Emellett pedig remek példája annak, hogy néha érdemes a hosszabb távú előnyökre gondolni saját magunk azonnali megjutalmazása helyett.
2010-ben a BTC centeket ért, az azóta eltelt évtizedben viszont robbanásszerű növekedésen ment keresztül, főleg az elmúlt hónapban.
A Tesla bitcoin-vásárlásos bejelentése ismét felfelé tolta az árat, és átléptük a 47 ezer dolláros szintet is. Tehát a 2010-ben elköltött 41 dollárnyi bitcoin most majdnem fél milliárd dollárnyit érne.
Hanyecz a Bitcointalk fórumon „adta le” a rendelését:

„10 ezer bitcoint fizetek két pizzáért. Két nagyért, hogy maradjon belőle a következő napra is. Amit szeretnék, az az, hogy bitcoinért cserébe kapjak ételt, és ne nekem kelljen vele foglalkoznom. Mintha egy hotelben rendelném meg a reggelit. Kapok valamit, és lehet enni.”


Persze némi plusz támpontot is adott a pizzával kapcsolatban, nem kellett teljesen vakon belemenni a dologba.

„Szeretem a hagymát, paprikát, kolbászt, gombát, paradicsomot, pepperonit. Semmi ilyen extra tenger gyümölcsi vagy hasonló dolog. De igazából a hagyományos sajtos pizzát is szeretem.”

Hanyecz végül megkapta, amit szeretett volna, egy másik fórumtag küldetett neki két nagy pizzát. Szalámi, kolbász, oliva, paprika, és senki sem gondolkozott azon, hogy ez később mennyibe kerülhet.
De sokan sejtették már akkor is, hogy a BTC, főleg 10000 bitcoin sokkal-sokkal többet érhet. A mostani rekordárak mellett a 10000 bitcoin majdnem félmilliárd dollár ér.

Annyiért már nagyon nagy pizzát lehet venni. Vagy egy olyan pizzériát, mint a Papa John’s.
Lehet, hogy van, aki éppen azon gondolkodik most, hogy mit is vásároljon a bitcoinjával. Mondjuk egy Teslát. Vagy kettőt.

Olvastad már? Fairspin blokklánckaszinó – új játékok, nagy versenyek, hatalmas bónuszok

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!